1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Rektörlük Kulisine Devam
Rektörlük Kulisine Devam

Rektörlük Kulisine Devam

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektör Adayı Prof. Dr. İsmail Kaya, KAÜ Öğretim Elemanları Derneği (ÖEDER) Başkanı Prof. Dr. Mükremin Özkan Arslan’ı ziyaret etti. Yapılan görüşmede üniversitedeki Rektörlük seçimi süreci değerlendirildi.

A+A-

Rektörlük seçiminde Rektör adayı olduğunu belirten Prof. Dr. İsmail Kaya, öğretim elemanları sivil toplum örgütü olan Kafkas Üniversitesi Öğretim Elemanları Dernek Başkanının talep ve görüşlerini dinledi.

 

KAÜ-ÖEDER Başkanı Prof. Dr. Mükremin Özkan Arslan, 1992 yılında kurulan ve 18. yılını yaşayan üniversitede; 1994, 1998, 2002, 2006’da olmak üzere bugüne kadar öğretim üyelerinin 4 defa sandığa giderek rektör aday adaylarını belirlediğini, seçim konusunda üniversitenin artık deneyim kazandığını ve bu konuda demokratik kültürün oluştuğunu vurguladı.

 

Ancak yapılan bu temayül yoklamasında aslında bir seçimden ziyade YÖK’e 6 aday adayının bildirildiğini belirten Arslan, bu durumun da antidemokratik olduğunu, öğretim üyelerinin oylarının bir anlam ifade etmediğini ve yapılan seçimlerin üniversitelerde sorunlar oluşturduğunu söyledi.

 

Ayrıca üniversitelerde “Üniversite Çevresi”nin sadece öğretim üyelerinden oluşmadığını, Araştırma Görevlileri, Öğretim Görevlileri, Okutman gibi diğer akademik personel ile idari personelin bu seçimlerde hiçbir rolünün ve katkısının olmadığını kaydederek, tüm üniversite paydaşlarının seçim sürecinde temsil edilmesi gerektiğini vurguladı.

 

ÖEDER Başkanı Prof. Dr. Mükremin Özkan Arslan; önümüzde yapılacak seçimlerde öğretim elemanlarının ve tüm üniversite çalışanlarının oldukça olgun olmasını, üniversiteye zarar verebilecek durumlardan kaçınılmasını, bu sürecin üniversiteye olumlu yönde yansıyacağını belirtti.

 

Sadece 2 ay gibi kısa bir süre kalan bu dönemde Rektör adaylarının projelerini üniversiteyle ve Kars kamuoyu ile paylaşmasını istedi.

 

Arslan; gelişmekte olan ve ülkemizin en taşrasında bulunan üniversitemizde akademik personel geliştirme ödeneklerinin arttırılmasını, özlük haklarının korunmasını, idari personele geliştirme ödeneği çıkartılması gerektiğini dile getirdi. Üniversitenin özgürlükçü olmasını, üretmesini, akademisyenler üzerinde baskıcı olmamasını ve özellikle Kafkas Üniversitesinin kuruluş strateji ve felsefesine uygun hareket edilmesini istedi.

 

Rektör adayı Prof. Dr. İsmail Kaya da, öncelikle 2010-2011 eğitim-öğretim yılında Kafkas Üniversitesini tercih eden öğrencileri tebrik ettiğini belirterek, Kafkas Üniversitesinde tüm öğrencilerin huzurlu, mutlu ve başarılı olacakları bir ortamın devamlılığı için çalışacaklarını ifade etti. Ebeveynlerin çocukları konusunda endişeye düşmemeleri gerektiğini belirterek, Kars’ın güvenli, huzurlu, şirin bir şehir; Karslıların da son derece misafirperver ve aydın insanlar olduklarını söyledi.

 

Rektör adayı Prof. Dr. İsmail KAYA, üniversitelerdeki rektörlük seçimlerinde mevcut yasa gereği en az 6 profesörün rektör adayı olarak üniversitedeki işleyişi, problemleri açık bir şekilde dile getirip, üniversitenin gelişmesi için fikir ve projeler üreterek, bunları kamuoyu ile paylaşması gerektiğini söyledi.

 

Prof. Dr. Kaya, dernek başkanı Prof. Dr. M. Özkan Arslan’ın görüşlerinin önemli olduğunu ve bu konuda çalışacağını söyleyerek, kendi projelerini anlattı ve kendisinin şuan üniversitede rektör adayı olarak somut projeler üreten ve bunları kamuoyu ile paylaşan tek kişi olduğunu vurguladı.

 

Görüşmede Prof. Dr. Kaya, ülkemizde yaşanmakta olan referandum sürecinin demokratik olgunluk içinde geçmesini temenni ederek, bu süreçte vatanın bütünlüğü ve milletimizin birlik ve beraberliğine zarar verebilecek hareketlerden kaçınılması gerektiğini önemle vurguladı. Prof. Dr. Kaya, Atatürk’ün muasır medeniyet seviyesine çıkmak için, çağın gerektirdiği pek çok inkılap yaptığını, yeni hukuk sistemi getirdiğini ve yasalar çıkarttığını ifade ederek, Yüce Meclisin de ülke ve milletin yararına, çağımızın gerektirdiği yasal düzenlemeleri yapmasının elzem olduğunu ve acilen YÖK ile ilgili de yasal bir düzenlemenin yapılmasının ertelenemez bir ihtiyaç olduğunu söyledi.

 

Rektör adayı Prof. Dr. İsmail Kaya, Ramazan ayının ülkemiz, İslam Alemi ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini niyaz ettiğini, ifade etti.

 

Kafkas Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mükremin Özkan Arslan, Rektör Adayı olan Prof. Dr. İsmail Kaya’nın dernek kurucu üyelerinden olduğunu belirterek, kendisine bu önemli süreçte başarılar dileyip, adaylığının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.