1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Rektör Kapu’dan öğrencilere öğüt!
Rektör Kapu’dan öğrencilere öğüt!

Rektör Kapu’dan öğrencilere öğüt!

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüsnü Kapu, 2021 -2022 Akademik Yılı açılış töreninde öğrencilere öğütler verdi.

A+A-

Volkan KARABAĞ

AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım’ın katıldığı ve ‘Geçmişten Geleceğe Türkiye’ başlıklı ilk dersi verdiği törende konuşan Rektör Kapu, öğrencilerin iyi insan olmalarını öğütledi.

Rektör Kapu konuşmasında, 1992 yılında kurulan Kafkas Üniversitesinin kuruluşundan günümüze uzanan 30 yıllık süreçte, her türlü faaliyetini Anayasanın ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun temel ilke ve amaçları çerçevesinde yürütmekte olduğunu söyledi.

Kafkas Üniversitesinin uluslararası standartların yakalanması için yurt dışındaki çeşitli üniversiteler ile işbirliği anlaşmaları yaptığını da belirten Rektör Kapu, karşılıklı öğrenci ve öğretim elemanı değişimi suretiyle öğretim elemanlarının ve öğrencilerin eğitim araştırma ve uygulama faaliyetlerinin zenginleştirildiğini de söyledi. Coğrafi olarak ön Asya'nın Türkiye'ye giriş kapısında olan üniversitenin Kafkasya ve Orta Asya ülkeleri ile ülkemiz arasında bilim ve kültür köprüsü oluşturma çabalarını da başarı ile sürdürdüğünü de ifade etti.

ÖĞRENCİ SAYIMIZ 21 BİNİN ÜZERİNE ÇIKACAK

2021-2022 eğitim öğretim yılında 5 bin 360 ön lisans, 12 bin 439 lisans, bin 417 lisansüstü programlarda olmak üzere toplam 19 bin 216 öğrencin kayıtlı olduğunu da belirten Rektör Kapu, 2 bin 697 öğrencinin daha kayıt olmasını beklediklerini bildirdi.

Kafkas Üniversitesinin personel, öğrenci ve fiziki mekan açısından önemli bir büyüme ve gelişme kaydettiğini de söyleyen Rektör Kapu, “Üniversitemizde eğitim öğretim araştırma ve uygulama faaliyetleri 11 fakülte bir devlet konservatuarı, 3 yüksekokul, 9 Meslek Yüksekokulu, bir bağımsız bölüm, 3 enstitü ve 29 araştırma ve uygulama merkezinde sürdürülmektedir. Öğrenci sayımızın içerisinde 33 farklı ülkeden toplam bin 982 yabancı uyruklu öğrenci eğitim ve öğrenim görmektedir. Üniversitemiz kadrosunda 913 Akademik ve bin 103 idari olmak üzere toplam 2 bin 016 personel bulunmaktadır.

PADEMİ SÜRECİNDE ONLİNE EĞİTİM YAPILDI

Üniversitemiz pandemi süreci ile birlikte yüz yüze eğitime ara verildiği dönemde Uzaktan Eğitim Merkezi'nin kendi teknik altyapısıyla başarılı bir online eğitim sürecini gerçekleştirmiştir. Tabii ki yüz yüze eğitimin yerini dolduramamıştır. İnşallah temennimiz bundan sonraki süreçlerde öğrencilerimizden ayrılmamaktır. Şimdilik eğitim ve öğretim süreçlerimiz yüz yüze olarak sorunsuz bir şekilde devam etmektedir” dedi.

ÜNİVERSİTEMİZİN VE ŞEHRİMİZİN SİZLERE SUNACAĞI HER TÜRLÜ İMKÂNDAN EN ÜST DÜZEYDE YARARLANIN!

Öğrencilere de seslenen Rektör Kapu, “30 yıllık devam eden bu köklü geleneğin en yeni aileni aile bireyleri oldunuz. Üniversitemizin ve şehrimizin sizlere sunacağı her türlü imkândan en üst düzeyde istifade etmeyi ihmal etmeyin. Üniversitemizin kapısından içeri girdiğimiz andan itibaren ailenizin üyesi bir birey olarak değerli olduğunuzu bilmenizi isterim. İnancınız, diliniz, cinsiyetiniz, ırkımız veya yaşam tarzınız ne olursa olsun siz bu üniversitenin birer değerlileri oldunuz. Üniversitemizin akademik ve evrensel ilkelerini içselleştirerek bu kurumla değerlerinize değer katacağına olan inancım tamdır. Bu üniversiteye girdiğiniz andan itibaren sizden farklı olanların da en az sizin kadar değerli olduğunu fark etmenizi sağlamayı başarabilmişsek ne mutlu bize. Farklılıklardan, düşüncenin düşünceden, soruların sorulardan bilginin doğduğu bir döngü içerisinde olduğunuzu unutmayın.

İYİ İNSAN OLUN!

Üniversitemizin her türlü imkânlarından ve şehrimizin hoşgörülü kültüründen en üst düzeyde istifade etmeyi ihmal etmeyin. Sizleri dinlemekten başlayarak karşımızdakini dinlemeni, anlamanın ve kendinizi onun yerine koymanın ne kadar önemli olduğunu hiçbir zaman unutmayın. Başkasını dinlemeyi ve anlamayı bilmek, kendi doğrularımızı tek doğru olmadığını kabul etmek, kendinizi sorgulamak ve yenilemek gerçek anlamda özgürlüğün olmazsa olmazlarıdır. Bir üniversitenin kimliğinin temel bileşenlerinden bir tanesi de onun öğrencileridir. Öğrencilerin bilime, sanata ve toplumsal süreçlere katkıları; hayattaki başarıları, çabaları ve duruşlarıdır.  Bu anlamda hiçbirimiz cinsiyetimizi, tenimizin rengini, etlik kökenimizi, ailemizi tercih etme durumunda değiliz. Öyle bir şansımız da yoktur. Bunlar bize verilmiş olan özelliklerimizdir. Bu özelliklerimizin herhangi bir ortamda ve herhangi bir olumsuz yargılamalara tabi tutulmalarına izin vermeyin. Ama bizim şunu tercih etme şansımız var. Nedir o biliyor musunuz? İyi insan olmayı tercih etme şansımız var. İyi insan olmayı biz tercih ediyoruz. Sizden istirhamım hayattaki bütün başarılarınız, çabanız ve duruşunuz iyi insan olma merkezinde olsun. Bulunduğunuz her ortamda adil, dürüst, vefalı, sözüne İtimat edilen güvenilir, kısacası kendisinden emin olunan bireyler olmanız doğrultusunda çaba sarf etmenizdir” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.