1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Rektör Güven’e Fahri Doktora
Rektör Güven’e Fahri Doktora

Rektör Güven’e Fahri Doktora

Nahcivan Devlet Üniversitesi,Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven’e Fahri Doktora Diploması verdi.

A+A-

Nahcivan Devlet Üniversitesi tarafından 5’ncisi Düzenlenen Elektron Nahçıvan Sempozyumu’nda Uluslararası Konferansta Kars Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven ve Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ, Fahri Doktora Diplomasına laik görüldü.

 

Diplomaların takdim törenine; Nahcivan Ali Meclis Başkanı Vasif Talibov, Azerbaycan Cumhuriyeti Bakanı Eli Abbasov, Nahcivan Devlet Üniversitesi Rektörü İsa Habibbeyli, çok sayıda bakanlar, devlet yöneticileri ve akademisyenler katıldı.

 

Kars Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, 5’ncisi düzenlenen Elektron Nahcivan Sempozyumunda yaptığı konuşmada, “Bizim Dünyanın birçok ülkesindeki üniversitelerle ikili bilimsel işbirliği anlaşmalarımız var” dedi.

 

5’ncisi düzenlenen Elektron Nahcivan Sempozyumu’nda bulunmaktan son derece mutlu olduğunu belirten Rektör Abamüslüm Güven, “Sayın Rektör İsa Habibbeyli’ye çok teşekkür ederim. Öncelikle şunu belirtmeliyim. Nahcivan’a zaman zaman geliyorum. Elektron Nahcıvana ikinci kez katılıyorum. Her geldiğimde Nahcivan’ın ve Nahcivan Devlet Üniversitesinin daha da geliştiğini görmekten büyük mutluluk duymaktayım. Bu yüzden Üniversiteye önemli destekler verdiğini bildiğim Sayın Ali Meclis Başkanı Vasıf Talibov’a,   ayrıca üniversitesi için sürekli çalışan ve üniversiteyi bir dünya üniversitesi olma yolunda büyük gayretler sarf eden Sayın Rektör Prof. Dr. İsa Habibbeyli’ye çok teşekkür ederim.” diye konuştu.

 

ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ KURULDU

 

“Bizim Dünyanın birçok ülkesindeki üniversitelerle ikili bilimsel işbirliği anlaşmalarımız var.” diyen Güven, “Bunlardan bazıları gerçekten amacına uygun olarak yani verimli olarak geçiyor. Bu verimli anlaşmalardan birisi de Nahcivan Devlet Üniversitesi’yle yaptığımız işbirliği anlaşmasıdır. Bu anlaşma çerçevesinde Nahcıvan Devlet Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencileri 4 yıldır üniversitemizde staj ve uygulama çalışmalarını yapmaktadırlar. Aynı şekilde ihtiyaç duyulan öğretim üyelerimiz de tamamen gönüllü olarak Nahcivan’da ders vermektedirler. Ayrıca 2009 yılı ocak ayında Bakü Devlet Üniversitesi’nin, Tiflis Devlet Üniversitesi’nin, Nahcivan Devlet Üniversitesi’nin ve Bakü Devlet Üniversitesi’nin Rektörleri Kars’ta bir araya gelerek ülkelerimiz arasında var olan ekonomik ve stratejik değerleri büyük olan Bakü Tiflis Ceyhan Petrol Boru Hattı ve Bakü Tiflis Kars Demiryolu Projelerini bilimle desteklemek kararı aldık. Bu kararlar çerçevesinde bir Üniversiteler Birliği kurduk. Bu birliğin amaçları arasında öğretim üyeleri arasında bilimsel projeler yapmak, ortak bilimsel etkinlikler yapmak, öğretim üyesi ve öğrenci değişimi, ortak sosyal kültürel ve sportif programlar gibi çok say etkinlik vardır. Bu birliğe sahip çıkmak ve çok daha ilerilere götürmek durumundayız.” şeklinde konuştu.

 

Rektör Güven, daha sonra şunları söyledi:

 

“Sizlerin bulunduğunuz yerlerden üniversiteniz nasıl görülüyor bilmiyorum. Ama bizler birçok üniversiteyi tanıyanlar olarak üniversitenizde yapılan her alandaki gelişmeleri büyük bir hayranlıkla ve memnuniyetle izliyoruz. Bu gelişmeleri daha da ileriye ötürebilmek için aramızdaki bilimsel işbirliğinin artarak devam etmesi gerekir ve bunu da yapacak buradaki araştırıcılardır. Bir taraftan eğitim ve araştırma kalitesini artırırken diğer taraftan verdiğimiz kamu hizmetinin etkinliğini artırmalıyız. Hepimiz biliriz 19. yüzyılın lideri İngiliz’lerdi, 20. yüzyılda Amerika’lılar liderliği ele geçirdi. 21. Yüz yılın lideri kim olacak? Şüphesiz ki bilişim teknolojisini üreten ve en etkin şekilde kullananlar olacaktır. Bugün bilişim teknolojisini elinde tutan ülkeler her bakımdan ilerlemiş, devlet yönetimi, eğitim, sağlık, kamu hizmetleri ve yaşamın pek çok boyutunda rekabet üstünlükleri sağlamışlardır. Bizler sınırları ve coğrafi engelleri ortadan kaldıran bilişim teknolojisine daha fazla yatırım yapmalıyız. Bu açıdan baktığımız Elektron Nahcivan’ın çok önemli, isabetli, ve yararlı bir sempozyum olduğuna inanmaktayım. Üniversitelerimiz arasında ilişkilerin daha ileri seviyelere götürülmesi hususunda üzerimize düşenleri eksiksiz yerine getirme gayreti içerisinde olacağımızı belirtmek isterim.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.