1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Rektör adayına ziyaret
Rektör adayına ziyaret

Rektör adayına ziyaret

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Eğitim-Bir-Sen Kars Şubesi, rektör adaylığını açıklayan Prof. Dr. İsmail Kaya’ya nezaket ziyaretinde bulundu.

A+A-

Ziyarette, ülkemizdeki eğitim-öğretim faaliyetleri ile eğitim çalışanlarının durumu değerlendirildi. Ayrıca sendika temsilcisi M. Kağan Ilgar tarafından, gündemdeki anayasa değişiklik paketinin memurlar ile sendikalara getireceği değişiklikler hakkında bilgi verilerek, Memur-Sen Konfederasyonu olarak bu referandumda “evet” diyeceklerini, ama bunla yetinmeyerek memurların daha iyi şartlarda çalışabilmeleri için gerekli mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti.

 

Toplantıda projelerini anlatan rektör adayı Prof. Dr. İsmail Kaya, ülkemizde eğitim-öğretim alanında büyük başarılar sağlandığını, ortaöğretim ve yüksek öğretimde bunun sonuçlarının görüldüğünü ifade etti. Ancak gelinen seviyenin yeterli olmadığını, ülke genelinde gerek ortaöğretim, gerekse yükseköğretimde öğrenciler ile eğitim çalışanları arasında imkan ve fırsat eşitliliğinin hala sağlanamadığını belirtti.

 

Prof. Dr. İsmail Kaya kendisinin bir Karadeniz köyünde tek odalı, bir sıra sütununun 1,2,3; diğer sıra sütununun 4,5 sınıflarda okuyan öğrencilerin olduğu bir sınıfta öğrenim hayatına başladığını, yatılı okul ve meslek lisesinde ortaöğrenimini bitirerek, üniversiteye girerken; aynı ülkede bir başka öğrencinin büyükşehirlerde, özel ders, özel okul ve kolejlerden üniversiteye gitme imkan ve fırsatını yaşadığını söyledi.

 

Yine kendisine, bir taşra üniversitesinde öğretim elemanı olma fırsatı güçlükle verilirken; bir başkasına ülkenin en gözde üniversitelerinde bu imkanın hazırlandığını ifade etti. Prof. Dr. Kaya, “Eğitim-öğrenim alma açısından değerlendirildiğinde, maalesef ülkemizde kimileri olduğundan daha değerli; kimileri de hak ettiği konumun oldukça altında pozisyon bulabilmektedir.” dedi.

 

Ülkedeki referandum sürecine de değinen rektör adayı Prof. Dr. İsmail Kaya, Türkiye Büyük Millet Meclisinin, üç temel görev ve yetkisinden birisinin, “kanun koymak, değiştirmek ve kaldırmak” olduğunu belirterek, anayasa değişiklik paketinin, halkoyuna sunulması yerine, yüce Meclisi oluşturan milletvekilleri tarafından değerlendirilip, gerekli düzenlemeler yapılabilseydi daha iyi olurdu, ifadesini kullandı. Ancak referanduma gitme kararı alındığını, bunu da saygı ile karşılamak gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Kaya, sunulan anayasa değişiklik paketinin, gündelik siyasi çekişmeleri bir tarafa bırakarak, vatandaşlarımız tarafından iyice okunup, anlaşılarak oylanmasının daha sağlıklı olacağını belirtti.

 

Prof. Dr. Kaya, söz konusu paletin Anayasa mahkemesi tarafından değerlendirilerek, bazı düzenlemelerin yapıldığını, siyasi partilerimiz tarafından da büyük ölçüde kabul edilen maddeler kapsadığını belirterek, eskisine nazaran daha müspet maddeler içermesinden dolayı, anayasa değişiklik paketinin desteklenmesinin iyi olacağını, ancak bazı maddeler konusunda çekinceleri olanları rahatlatacak, yeni bir düzenlemenin de yapılması gerektiğini vurguladı.

 

Rektör adayı Prof. Dr. İsmail Kaya, ülkede pek çok sorun var iken, gündemin günlerce anayasa değişikliğine kilitlenmesinin yarar sağlamayacağını ifade ederek, sözü referandumun maliyeti ve ülkedeki işsizlik rakamlarına getirdi.

 

Prof. Dr. Kaya, bu referandumun maliyetinin yaklaşık 155 milyonu (eski para ile 155 trilyon) bulacağının ifade edildiğini, buna referandum kampanyaları kapsamında harcanan paralar ile emekleri de eklediğinizde, çok önemli miktarda bir kaynağın oluştuğunu belirtti. Böyle bir kaynağın eğitime harcanması veya ülkedeki işsizliğin giderilmesi için istihdam oluşturulmaya aktarılmasının daha iyi olacağını, bir üniversite öğretim üyesi olarak, 2010 KPSS sınavına başvuran yaklaşık işsiz 2 milyon üniversite mezunun bulunmasının, kendilerini üzüntü ve endişeye sevk ettiğini söyledi.

 

Prof. Dr. İsmail Kaya ve Eğitim-Bir-Sen Kars Şube Temsilcisi Kaan Ilgar, referandum sürecinin demokratik olgunluk içinde geçmesini temenni ederek, bu süreçte vatanın bütünlüğü ve milletimizin birlik ve beraberliğine zarar verebilecek hareketlerden kaçınılması gerektiğini önemle vurguladılar. Ayrıca başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere, Karslı hemşehrilerimiz ile milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladıklarını ifade ettiler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.