1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Rektör adayı hızlı çalışıyor
Rektör adayı hızlı çalışıyor

Rektör adayı hızlı çalışıyor

Kafkas Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. İsmail Kaya, çalışmalarını sürdürüyor. Destek ziyaretlerine devam eden Prof.Dr. Kaya, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulaziz Gül’ü makamında ziyaret etti.

A+A-

KAÜ Rektör adayı Prof. Dr. İsmail Kaya, güçlü bir yönetim için birlik mesajı verdi

 

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektör Adayı Prof. Dr. İsmail Kaya, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulaziz Gül’ü makamında ziyaret etti. Görüşmede, başta Tıp Fakültesi ile Araştırma Hastanesi olmak üzere, Üniversitenin genel bir değerlendirilmesi ve rektörlük seçim süreci konu edildi.

 

Rektör adayı Prof. Dr. İsmail Kaya, yıllardır Kars’ta yaşadıklarını, sağlık sorunları olduğunda bazen Erzurum’a gitmek zorunda kaldıklarını ifade ederek, “Tıp Fakültemizde hizmet vermeyi tercih eden başta Prof. Dr. Abdülaziz Gül olmak üzere, bütün öğretim üyesi arkadaşlara şükranlarımı sunarım“ dedi.

 

Prof. Dr. İsmail Kaya, Kars ve bölge için Tıp Fakültesi ve Araştırma Hastanesi’nin tam teşekküllü olarak hizmet vermesinin biran evvel sağlanması gerektiğini, bu konuda sayın hocamızın gayretlerinin takdire şayan olduğunu belirtti.

 

Geçtiğimiz yıllarda, Tıp Fakültemizden de çok sayıda öğretim üyesinin ayrılmasının Üniversitemiz ve Kars için bir kayıp olduğunu ifade eden Prof. Dr. Kaya, YÖK ve üniversite yönetiminin bu konuda daha duyarlı davranması gerektiğine dikkati çekti.

 

Kars halkının hayvanlarını, profesörlere tedavi ettirebildiklerini ancak, kendilerini muayene edebilecek profesör bulamadıklarından şikayetçi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Kaya, “Dekanımız sayın Prof. Dr. Abdülaziz hocamız ile üniversite yönetiminin çalışmalarıyla bunun üstesinden gelineceğine inandığını söyledi. Özellikle yakında yapılacak rektörlük seçimi sonrasında, yeni bir kadro ve anlayışın yönetime gelmesi, üniversitemizin arzulanan ve hedeflenen seviyeye ulaşmasına hız kazandıracaktır.” diye konuştu.

 

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülaziz Gül, akademik hayatının zirvesinde birçok seçeneğe sahip iken, kendi memleketinde hizmet vermekten son derece memnuniyet duyduğunu, sağlık konusunda Kars ve bölgede yapılacak çok işlerin olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Gül, sağlık alanındaki çalışmalarda, özellikle üniversite yönetimi ile Sağlık Bakanlığının koordinasyon içinde olması gerektiğini vurgulayarak, Tıp Fakültemizde hizmet verecek öğretim üyesi arkadaşlara gereken desteğin verilmesini istedi.

 

Üniversitedeki rektörlük seçim sürecini ve adayları yakından takip ettiğini belirten Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülaziz Gül, bu konuda kendisine de büyük görev ve sorumluluk düştüğünü ifade etti. Gül, Tıp Fakültesi gelişmiş olan üniversitelerin daha da büyüdüğünü, Kafkas Üniversitesinin büyümesinin, Tıp Fakültesindeki gelişme ile orantılı olacağını vurguladı.

 

Prof. Dr. Gül rektör olacak adayın, adil, çalışkan, dürüst, insani değerlere önem veren, idarecilik vasfı yanında, bilimsel yönünün de iyi olması gerektiğini belirterek, bilimsel araştırma ve projeler üreten, ülke ve dünyadaki bilimsel gelişmeleri takip eden, vizyon sahibi bir kişi rektör olmalıdır” dedi. Prof. Dr. Abdülaziz Gül, Prof. Dr. İsmail Kaya’yı, bu anlamda nitelikli ve mevcut adaylar arasında ön sıralarda gördüğünü de vurguladı.

 

Prof. Dr. İsmail Kaya, bu konuda Prof. Dr. Abdülaziz Gül’e memnuniyetini ifade ederek, rektör adayı olarak, kendisinin tartışılması ve değerlendirilmesini istedi. Ayrıca bütün rektör adaylarının potansiyellerinin iyice ortaya konulması gerektiğini kaydetti. Ziyaret için teşekkür eden Prof. Dr. İsmail Kaya, amacının üniversiteyi geliştirecek geniş tabanlı, büyük bir çatı altında birleşmiş bir grupla seçime giderek yönetime gelmek olduğunu söyledi.

 

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülaziz Gül de bu hususta Prof. Dr. İsmail Kaya ile aynı düşünceyi paylaştığını ifade ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.