1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ramazan eğlencesinin özel konukları engelliler oldu
Ramazan eğlencesinin özel konukları engelliler oldu

Ramazan eğlencesinin özel konukları engelliler oldu

Kars Belediye Başkanlığı düzenlediği iftar programlarının 11. gününde engellileri misafir etti.

A+A-

Her gece Kars halkının akın ettiği Millet Bahçesinde iftar programının ardından düzenlenen Ramazan eğlencesinin bu geceki konukları Kars Dolunay Derneği üyeleri ile birlikte diğer engelli vatandaşlar oldu.

Oruçlarını Kars Belediye Eşbaşkanları Ayhan Bilgen ile Şevin Alaca ve meclis üyeleri ile birlikte açan engelli vatandaşlar, iftar sonrası düzenlenen Ramazan eğlencesine katıldılar. Yöresel Aşıklar Arif Tellioğlu ve Ilgar Çiftçioğllu’nun saz ve sözleriyle coşan engelliler, vatandaşlar ile birlikte halay çektiler. Daha sonra da şehrimizin sevilen halk müziği sanatçısı Sinan Osmanoğlu’nun sazı eşliğinde söylediği türküleri dinleyen engelliler, aşık ve maşuk gösterisi ile güzel bir akşam geçirdiler.

Neşeli gecede konuşan Kars Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca, başta engelliler olmak üzere tüm Kars halkı ile birlikte daha yaşanılabilir bir Kars inşa etme çağrısı yaptı.

Şehrimizin fiziki ve mimari yapısının zaten engelli bireylerimizin hayatını yeteri kadar zorlaştırdığına dikkat çeken Başkan Alaca: “Mübarek iftar programında engellilerimiz ile birlikte olmaktan son derece mutlu duyduk. Bilindiği gibi her yıl engelliler haftasına çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bizler toplum olarak, birey olarak engellilerimiz için neler yapabiliriz diye kendimizi sorgulamamız gerekiyor. Şehrimizin fiziki ve mimari yapısı engelli bireylerimizin hayatını yeteri kadar zorlaştırıyor. Ama bizler ‘zorlaştırmayalım’ diyoruz. Bizler üzerimize düşen görevleri yerine getirelim. Onların bu hayattan soyutlanmasına ve kendi iç dünyalarında daha da yanlızlaştırılmalarına ortam sağlamayalım. Asıl engel zihinlerimizde yarattığımız engellerdir. Gelin hep birlikte engellere yönelik var olan tüm engelleri ortadan kaldıralım. Ve başta engelliler ile birlikte olmak üzere daha yaşanılabilir bir Kars inşa edelim. İyi ki bu Ramazan gecesinde bir aradayız” dedi.

19 Mayıs Gençlik Haftası etkinliklerine davet

Eşbaşkan Şevin Alaca’nın konuşmasının ardından açıklamada bulunan Ayhan Bilgen de, her akşam en az bin kişinin iftar yaptığı çadırın ve Ramazan eğlencelerinin bayrama kadar devam edeceğini söyledi.

Bilgen ayrıca, Kars Belediyesi olarak 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında Kömür Tevzii karşısında düzenleyecekleri ‘Aynı gökyüzü altında uçurtma şenliği ve gençlik şöleni ile dans topluluğu gösterisi ve aynı gün Millet Bahçesinde iftar sonrası düzenlenecek olan Doğu - Batı Sentezi Müzik Topluluğu Konserine tüm Kars halkını davet etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.