1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Protein Tozu ve Protein Diyeti Hakkında Bilgiler
Protein Tozu ve Protein Diyeti Hakkında Bilgiler

Protein Tozu ve Protein Diyeti Hakkında Bilgiler

Yazımızda sizler için protein tozu ve diyeti hakkında bilgiler vereceğiz.

A+A-

Protein Tozu ve Protein Diyeti Hakkında Bilgiler

Yazımızda sizler için protein tozu ve diyeti hakkında bilgiler vereceğiz. Bu diyet çeşidinde genellikle yağ oranlı besinlerde ön plandadır. Fakat daha çok kalori açısından düşük olan yağ oranlı besinlerin tüketilmesi daha doğrudur. Aynı zamanda da genellikle bu diyet çeşidinde çoğunluklu olarak yeşil sebzelerden meydana gelen salatalar meydana gelmektedir.

Yeşil sebzeler içerisinde barındırmış olduğu vitamin ve mineral açısından oldukça önemli bir yapıya sahip olup aynı zamanda da son derece sağlıklı besin kaynakları olarak karşımıza çıkmaktadır. Bireyler yeşil sebzeli ağırlıklı olan salatalarla beslenmektedir. Fakat bu salataların içerisinde yine genel olarak başka sebzeler bulunmaktadır. Özellikle de salatalık, domates, havuç gibi sebzeler salatanın içinde bulunmaktadır. Protein tozlarında da markanın kalitesine göre yeterli miktarda protein bulunur.

 Meyve açısından da yine içerisinde protein oranı bol olan türler daha çok tercih edilmekte ve yenmektedir. Son olarak ise kuru baklagiller ve kuru yemiş bu diyet için oldukça önemli olduğu doktorlar tarafından altı özenle çizilmektedir.

Protein Tozu Nedir?

Genel olarak protein, süt, yumurta, et gibi besinlerde bulunmaktadır. Bu besinlerden yeterli miktarda protein alımı çoğu kişi için zor olduğundan dolayı, çok sayıda kişi protein tozu takviyesi almaktadır. Peki protein tozu nedir? Konsantre edilerek toz haline getirilmiş protein zengini supplementlere protein tozu denilmektedir.

Protein Diyeti Kimler İçin Risklidir?

Bireyler tarafından protein diyeti son zamanlarda oldukça popüler bir hale gelerek tercih edilmektedir. Fakat herkes tarafından tercih edilse bile aslında baktığımız zaman birçok kişi için büyük risk taşımaktadır. Protein diyetinin kimler için büyük risk taşıdığına aşağıda bakacak olur isek;

Böbrek hastaları için bu diyet büyük bir risk taşımakta ve sakıncalıdır. Yine bu kişiler protein tozu kullanırken son derece dikkatli olmalı, doktoruna danışmalıdır.

Aynı zamanda da karaciğer hastalarının da dengeli ve düzenli bir şekilde beslenmesi gerektiğinden bu diyeti uygulamaları son derece tehlikeli bir durum haline gelmektedir.

Kalp hastalıkları olan kişilerinde bu diyeti uygulaması yasaktır.

Hamile olan bireyler ve doğacak çocuk açısından bakıldığından risk taşıdığından uygulanması doğru olmayan bir diyet türüdür.

Çocuğu doğmuş bebeklerini emzirmek durumunda kalan kişiler açısından da büyük risk taşır.

Son olarak ise diyabet yani şeker hastalığı bulunan kişilerin kesinlikle yapmaması gereken bir diyet türüdür. Şayet protein diyetinize katkı sağlaması adına protein tozu almak isterseniz, Torq Nutrition web sitesine göz atabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.