1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Prof. Dr. Selçuk Ural 15 Temmuz'u kitaplaştırdı
Prof. Dr. Selçuk Ural 15 Temmuz'u kitaplaştırdı

Prof. Dr. Selçuk Ural 15 Temmuz'u kitaplaştırdı

Prof. Dr. Selçuk Ural’ın “Kars’ta 15 Temmuz Darbe Girişimi ” adlı 8. kitabı yayında...

A+A-

Tacettin DURMUŞ 

Kafkas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı, Eğitim Fakültesi Dekanı ve Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Ural’ın kaleme aldığı “Kars’ta 15 Temmuz Darbe Girişimi ” kitabı okuyucularıyla buluştu.

Cumhuriyet Tarihi Anabilim Dalında çalışmalarını yürüten Ural, Sonçağ Yayınları tarafıdnan yayınlanan kitabında günümüzdeki siyasi hayatımızı derinden etkileyen darbe girişimini ve Kars’ta o gün ve o günden sonra yaşananları bilimsel açıdan değerlendirdi.

Kitapta, Kars hakkında genel bilgi verildikten sonra Cumhuriyet tarihinde yaşanan 1960 darbesi, 1980 darbesi ve ardından Kars’ta 15 Temmuz darbesi anlatılıyor.

Kitapta başta Kars merkezi olmak üzere ilçelerde ki demokrasi nöbetleri ile sivil toplum kuruluşlarının demokrasi nöbetlerine katkıları, basın açıklamaları ve birinci yıl dönümünde 15 Temmuz anma etkinlikleri hakkında geniş bilgi yer alıyor.

Kafkas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı, Eğitim Fakültesi Dekanı ve Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Ural’ın bu kitabında yakın geçmişte yaşadığımız büyük tehlikeler, gelecek kuşaklara aktarılıyor ve Kars tarihi açısından da çok önemli ve değerli bir kitap olarak okurlarıyla buluşuyor.

Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Ural’ın kaleme aldığı “Kars’ta 15 Temmuz Darbe Girişimi ” adlı 8. Kitabı olarak Kars halkının beğenisine sunulurken, yazarın Batı Anadolu’da Yunan İşgali ve Sonrası, I.Dünya Savaşı Sonrası Türkiye’deki Almanların İadesi, Mondros Mütarekesi ve Doğu Vilayetleri, Geçmişten Cumhuriyete Kars Tarihi, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Cumhuriyet Devri Kars Tarihi ve Meşrutiyetten Milli Mücadele’ye Elviye-i Selase’de Ermeni Meselesi adlı kitapları da Kars’ın kültür varlığı ve tarihinin gün yüzüne çıkmasına önemli katkılar sunmaya devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.