1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Prof. Dr. Fethi Gedikli'nin Kaleminden “Ahlat Taşı”
Prof. Dr. Fethi Gedikli'nin Kaleminden “Ahlat Taşı”

Prof. Dr. Fethi Gedikli'nin Kaleminden “Ahlat Taşı”

Prof. Dr. Fethi Gedikli

A+A-

Şair, edebiyatçı, hoca, Azerbaycan Yazarlar Birliği üyesi olan Hanali Kerimli; Çağdaş Azerbaycan edebiyatının ünlü simalarındandır. 1951 yılında Nahçıvanın Şahbuz ilçesinin Mahmudoba köyünde doğmuştur. “Ay ışığında”, “Anamdan mektup”, “Bu da bir masaldı”, “Benim fikrimce”, “Duygularım, düşüncelerim”, “Benim gönlüm bir ummandır”, “Payız duyguları” şiir kitaplarının yazarıdır. Şiirleri Türk, Rus, İngiliz, Fransız ve Fars dillerinde yayınlanmıştır.

Editörlüğünü yaptığımız, üç bölümden oluşan elinizdeki kitabının “Bir Millet İki Devlet” adını taşıyan birinci bölümünde Türkiye-Azerbaycan kardeşliğini; vatan coğrafyasının simge şehirleri, gölleri, dağları, denizleri dolayımında dile getirmektedir. “Ağrılarım Acılarım” adını taşıyan ikinci bölümde şair yaşadıklarını, hissettiklerini ustaca ve bilgece bir edayla ifade etmeyi başarmıştır. Üçüncü bölüm olan “Bu Da Bir Masaldır” başlıklı şiirlerde ise uzun bir ömrün eleğinden geçmiş duygular, düşünceler okurlara iletilmektedir.

122 şiirin bulunduğu kitabın adı da ilginçtir. “Ahlat Taşı”nı, dokunduğu her nesneyi altına dönüştüreceğine inanılan felsefe taşı gibi düşünebiliriz. Deyim yerindeyse o insanın akıl taşıdır! İnsanın kafası, ahlat taşına değince akıllanıp hatalarını düzeltmeye başlayacak, ömrünü hatalardan uzak mutluluk içinde sürdürecektir. Kitap Ahlat Taşını yahut akıl taşını arayanlara şairin bir armağanıdır!

a-058.jpgb-045.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.