1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Posof Derneği Açıldı
Posof Derneği Açıldı

Posof Derneği Açıldı

Posof Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kars Cumhuriyet Mahallesi Turan Çelebi Caddesi numara 22’de açıldı.

A+A-

Fem Dersanesi karşısı, Telekom Baş Müdürlüğü yanındaki derneğin açılışı Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Posof Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Memet topçu tarafından gerçekleştirildi.

 

Posof Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Memet Topçu, açılışın ardından yaptığı konuşmada, “Yardımlaşma dernekleri olanın olmayana destek çıktığı oluşumlardır. Sivil toplum örgütleri toplumun ve sosyal hayatın denge unsurlarıdır. Derneklerin bir amacı da geçmişle gelecek arasında köprü görevi yapmalarıdır. Sivil toplum örgütlerinin ve dolayısıyla bu tür kültürel yardımlaşma ve dayanışma derneklerinin desteklenmesi gerekir. Bu dernek sıradan bir dernek olmayacaktır. Amacına uygun olarak hareket edecektir. Ve herkesi kucaklayan bir anlayış hakim olacaktır. Bizler Kars’ın eski ilçesi Posof’tan onlarca yıl önce gelerek Kars’a yerleşmiş Karslılarız. Kendimizi Karslı olarak görüyor ve Kars’ı şehrimiz biliyoruz. Kars’ın bu günlere gelmesinde emeğimiz ve katkımız vardır. Kars’ın gelişmesi ve kalkınması için bugünden sonra da çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

Topçu, daha sonra şunları söyledi:

 

Bu derneğin üyeleri Karslı olmanın yanında köklerini Kafkasya’dan, Ahıska ve Posof’tan getirdiği sosyal ve kültürel özelliklere de sahiptir. Bu özelliklerimizle Kars kültürüne zenginlik kattığımızı düşünüyoruz. Karslı hemşehrilerimizin bizi kucaklayan yaklaşımlarından sevildiğimizi de anlıyor ve hemşehrilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kars’taki Posoflular kendi halinde dürüst, çalışkan, hemşehri canlısı, vatansever ve birleştirici insanlar olarak bilinir. Kars’taki Posoflular, yoksulu ve zenginiyle, işçisi ve memuruyla, genci ve ihtiyarıyla şehrimize ve hemşehrilerimize karşı sorumluluklarını bilen, hemşehrilerine yük olmayan, şehir için problem yaratmayan hatta hemşehrilerimizin problemlerini çözmek için elinden geleni yapan yüzlerce aileden oluşan bir kitledir. Hemşehrilerimizin sevdiği bu özelliklerimizi sürdürmemiz ve bu özellikleri çocuklarımıza da aktarmamız ve sosyal bir dayanışma içinde Kars’a hizmet etmek için bir dernek kurduk. Hepinizin derneğimize elinden gelen katkıyı esirgememesini diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum”

 

Konuşmanın ardından dernek gezildi ve derneğin vizyonu ve misyonuyla ilgili bilgi verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum