1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Polis Bayramı Kutlandı
Polis Bayramı Kutlandı

Polis Bayramı Kutlandı

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 165. yılı tüm yurtta olduğu gibi Kars’ta da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

A+A-

Vali Ahmet Kara’nın telsiz anonsuyla polislerin bayramını kutladığı etkinliklere polis kıyafetli minikler damgasını vurdu. Minik polisler anne

 

Valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenklerin konulmasıyla başlayan törenlere; Vali Ahmet Kara, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti Kars Milletvekilleri Zeki Karabayır, Mahmut Esat Güven, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, İl Jandarma Komutanı Albay Erol Şimşek, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, daire müdürleri, polis aileleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Tören birliklerinin denetlenmesinin ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek günün anlam ve önemini belirten konuşmasında “Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, Cumhuriyetin temel ilkelerini, Atatürk ilke ve inkılaplarını korumak, halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, huzur ve asayişi temin etmek, suç işlenmesini önlemek ve suç işlemek şüphesi altındakileri adalete teslim etmek gibi çok önemli görevleri büyük bir başarı ve özveri ile yerine getiren teşkilatımızın 165. kuruluş yıldönümünü kutlamanın onur, gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mutluluğu bizlerle paylaşan siz değerli konuklarımıza şahsım ve teşkilatım adına hoş geldiniz diyorum.

 

Hızla gelişen küreselleşme olgusu, teknolojik alandaki baş döndürücü gelişmeler, bir yandan bilgiye ulaşımı ve bilgi kullanımını olumlu yönde etkilerken, diğer yandan ulusal ve uluslararası güvenlikle ilgili yerleşik bütün yaklaşımları temelden sarsacak nitelikte bir değişimi de beraberinde getirmiştir.” dedi.

 

MİNİK POLİSLER TÖRENE RENK KATTI

 

Şiirlerin okunmasının ardından resmigeçit törenine geçildi. Resmigeçit törenine çoğunluğunu ana sınıfı öğrencilerinin oluşturduğu çocukların katılması dikkat çekti. Tanklara ve panzerlere babalarının yanında oturan polis kıyafetli minikler tören geçişinde halkı selamlamayı unutmadılar. Ellerinde Türk bayraklarıyla törene renk katan çocuklar polis anne ve babalarının da 10 Nisan Polis Bayramını kutladılar.

 

VALİ TELSİZ ANONSUYLA POLİSLERİN BAYRAMINI KUTLADI

 

Resmigeçit töreninin ardından Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, makamında tebrikleri kabul etti. Vali Ahmet Kara, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İl Jandarma Komutanı Albay Erol Şimşek ve diğer protokol üyeleri Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek’i ziyaret ettiler. Vali Ahmet Kara, burada bir konuşma yaparak ildeki huzur ve güvenin sağlanmasında önemli rol oynadıklarına inandığı Emniyet mensupları ve Kars halkına teşekkür etti. Gazetecilere de gösterdikleri duyarlılık için teşekkür eden Vali Kara, şunları söyledi:

 

“Polis, caddede, yolda adresini kaybetmiş yaşlılara adres gösteren, karşıdan karşıya geçmesini beceremeyen yaşlılara ve çocuklara yardımcı olan, güçsüzlere yardım eden, yolları trafiğe açan, korunması gereken çocukları koruma altına alan, aynı zamanda halka önemli derecede yardım eden bir teşkilattır. Biz sadece polisi suç ve suçluları yakalamakla, suçluları caydırmakla görevli kuruluş olarak görmememiz lazım. Polis aynı zamanda huzur ve sükun için ne gerekiyorsa onu yapıyor. Kars polisi bu görevlerini yaparken fevkalede başarılı ve ciddi, fevkalede görev şinas, fevkalede vatandaşa yardımcı olarak görevine devam ediyor. Bundan dolayı da başta İl Müdürümüz Cengiz Zeybek olmak üzere bütün polis teşkilatını, tepeden tırnağa hepsini, en üst seviyeden en alt seviyedeki memura kadar hepinizin huzurunda kutluyorum. Ama mutlanması gereken ve her zaman söylediğim bir husus daha var. O da Kars halkı. Biz müdür beyle 10 önce birlikte göreve başladık. Karslının bize gösterdiği yardımseverlik, gösterdiği işbirliği ve anlayış vede her türlü desteklerini esirgememişlerdir. Hepsine teşekkür ediyorum. Tek kanatlı kuşun uçması mümkün değildir. Emniyet tek başına huzur ve sükunu temin edemez. Emniyet kuvvetlerinin, kolluk kuvvetlerinin huzur ve sükunu temin etmesi için halkın yardımcı olması lazım. Halk son derece bize yardımcı olmuştur. Bundan sonra da aynı şekilde desteklerini, yardımlarını bekliyorum. Çünkü toplumları ileriye götüren unsurlar huzur ve sükun ortamlarıdır. Kargaşa ortamları hep yerimizde saymamıza sebep olur. Huzur ortamı hepimizin istediği, hepimizin beklediği, hepimizin arzu ettiği ortamlardır. Bu ortamların devam etmesi için de Kars halkının desteklerini esirgemeyeceğine inanıyorum. Basın mensuplarından son derece memnunum. Çok samimi duygularımla, en ufak bir riya olmadan söylüyorum, basın mensuplarından bizim gördüğümüz desteği ben görev yaptığım hiçbir yerde görmedim. Kars’taki basın mensuplarına bu nedenle sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Hepinize görevlerinizde başarılar diliyorum. Bize en büyük yardımlardan birini de siz yapıyorsunuz.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler