1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Polenle Savaş Sürüyor
Polenle Savaş Sürüyor

Polenle Savaş Sürüyor

Kars Belediyesi Park Bahçe ve Mezarlıklar Müdürlüğü, Atatürk Çay Bahçesi başta olmak üzere şehrin çeşitli yerlerindeki polenli ve kurumuş kavak ağaçlarını keserek kenti polenden arındırıyor.

A+A-

Yaz aylarının başlaması ile birlikte Belediye ekipleri şehrin çeşitli yerlerinde bir aydır süren çalışmalar sonucunda kurumuş ve polenleri ile sağlık açısından çevreye zarar verdikleri gerekçesi ile tehlike saçtıklarını belirterek ortadan kaldırıyor.

 

Belediye yetkilileri, “Yaz aylarının başlaması ile birlikte ilimizin çeşitli yerlerinde bulunan kavak ağaçları bol miktarda polen saçtıkları için sağlık açısından son derece tehlike arz etmektedirler. Ayrıca birçoğu kurumuştur. Bu nedenle söz konusu ağaçlarla ilgili olarak vatandaşlarımız tarafından belediyemize şikayet dilekçeleri verilmiştir. Bu nedenlerle belediye ekipleri olarak çeşitli çalışmalar başlatarak tespitlerde bulunduk. Yapılan tespitler ve şikayet dilekçeleri üzerine belediye ekipleri çalışma başlattı. Sarıkamış Orman İşletmesinden gelen bir uzman ile birlikte kesilmesi gereken ağaçlar belirlenerek ihaleye çıkartıldı. Yapılacak olan çalışmalar sonucunda başta Atatürk Çay Bahçesi olmak üzere şehrin birçok bölgesinde bulunan ağaçlar kesilerek temizlenmiş olacak. Ayrıca kesilen ağaçların yerine en kısa sürede çeşitli türlerde ağaç dikimi yapılarak halkımızın hizmetine sunulacaktır.” dediler. 

 

POLENLERİN ZARARLARI

 

Uzmanlar, polenlerin neden olduğu alerjilerin nezle, burun akıntısı, tıkanıklık, hapşırık, göz kızarması, kaşıntı gibi şikayetlerle kendini belli ettiğinin altını çizdiler. Uzmanlar şu bilgileri verdiler:

 

“Polenler sadece ağaçların, çiçeklerin olduğu yerde bulunmazlar. Polenler havada bulutlar halinde rüzgarında etkisiyle yüzlerce kilometre öteye taşınabilirler. Kişi “ben ağaçlı bölgede yaşamıyorum” diyebilir, ancak polenler sadece ağaçlı alanlarda bulunmaz. Astım, nefes darlığı gibi şikayetleri bulunanlarla alerjik hastalıkları olanların bahar mevsiminde daha dikkatli olması gerekir. İlaçlar düzenli alınır ve çevresel faktörlere de dikkat edilirse, hastalar bu dönemi şikayetsiz ya da en az şikayetle atlatabilirler.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.