1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Pes doğrusu; İl merkezinde umumi tuvalet olmayınca…!
Pes doğrusu; İl merkezinde umumi tuvalet olmayınca…!

Pes doğrusu; İl merkezinde umumi tuvalet olmayınca…!

Kars il merkezinde umumi tuvaletin olmayışı olumsuz etkisini bakın nasıl yüze vuruyor.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Kars’ta bazı duyarsız vatandaşların her köşe başını ve tenha bir yeri umumi tuvalet olarak kullanması, bazı duyarlı vatandaşları isyan ettiriyor.

İl merkezinde bulunan komşu iller ve ilçeler ile şehir içerisinde yolcu taşımacılığında önemli hizmet veren eski garajlar çevresinde boş ve tenha yerleri tuvalet olarak kullanan vatandaşları uyarmak için esnaf duvarlara yazdığı son derece önemli bir mesajla uyardı.

Bölgede bulunan iş yeri sahipleri Eski Garajların giriş kısımlarına tuvaletini yapan bazı kendini bilmezleri, yöresel tabirle “Azıcık adam ol! ‘İşeme’ mal oğlu mal” diye yazarak uyarmak zorunda kaldı.

Kazım Karabekir Paşa İşhanı içersinde umumi tuvalet olmasına karşın ihtiyacını duvar diplerine yapan bazı duyarsız vatandaşları uyarmak için yazılan bu yazıyı gören vatandaşlar ise bu durumun Kars’a yakışmadığından yakınıyor.

İl merkezinde Kars Valiliği tarafından Evliya Cami yerleşkesinde hizmete sokulan abdesthane ve umumi tuvaletin dışında başka umumi tuvaletin olmayışı bu duyarsızlığın en önemli sebebi olarak yıllardır yaşanıyor. Bilindiği gibi il merkezinde umumi tuvalet bulunmazken sadece içerinde birçok işyeri ve ofisler bulunan Eski Belediye İşhanı, Kazım Karabekir Paşa İşhanı ve Halit Paşa İşhanında umumi tuvalet bulunuyor. İlimizi ziyaret eden yerli ve yabancı misafirler ile turistlerin de karşılaştıkları eksikliklerinden biri olan umumi tuvalet sorunun bir an önce ortadan kalkması için ilgili kurumların harekete geçmesi gerekiyor.

1-156.jpg2-145.jpg3-119.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.