1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Özel ALEV Okulları Kaynarlı'da
Özel ALEV Okulları Kaynarlıda

Özel ALEV Okulları Kaynarlı'da

Kars-Kaynarlı Köyü İlköğretim Okulu, Alev’li Arkadaşlarının Boyalarıyla 19 Mayıs’ta Renklendi!

A+A-

Özel ALEV Okulları’ndan 10 ilköğretim öğrencisi, 3 lise öğrencisi ve 4 öğretmen; Nisan ayında yardım malzemeleri gönderdikleri Kars-Kaynarlı Köyü İlköğretim Okulu’na, 19-22 Mayıs 2011 tarihleri arasında, yardımlaşma gezisi programı düzenliyor! Kars’ta yardım eli uzattıkları okulun öğrencileriyle bir araya gelen ALEV’liler; Filli Boya’nın katkılarıyla sağlanan boyalarla, okulun hasar görmüş duvarlarından birini kendi elleriyle renklendirdiler.

Özel ALEV İlköğretim Okulu ve Özel ALEV Lisesi öğrencileri; kendilerinin düzenlediği yardım kampanyasıyla topladıkları yüzlerce ilköğretim okulu kitabı, kıyafet, kayak takımları, defter ve kırtasiye malzemelerini Nisan ayında Kars’a ulaştırdılar. ALEV’li öğrenci ve öğretmenleri, 19 Mayıs Perşembe günü Kars’ın Selim ilçesine bağlı Kaynarlı Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri havaalanında karşıladı. Ardından şehir turu yapan ALEV’liler, akşam Kars’taki arkadaşları için getirdikleri kırtasiye malzemelerini hediye paketi yaparak, arkadaşlarıyla birlikte yapacakları Türkçe ve Matematik dersleri için hazırlık yaptılar. 20 Mayıs Cuma günü ise, Kaynarlı Köyü İlköğretim Okulu’nu ziyaret eden ALEV’liler, arkadaşlarına hediyelerini vererek, İstanbul’daki arkadaşlarının mektuplarını elden teslim ettiler. Birlikte aynı sıraları paylaşarak yaptıkları Türkçe, Matematik derslerinin yanı sıra, kendilerini bir köpüğün içinde hayal ederek çıktıkları yolculuğun resmini çizip, şiir yazdılar. Büyüklerin ders yaptığı sırada, karşı sınıflarındaki minikler de, parmak boyasıyla resimler yaparak, daha önce denemedikleri bu teknikle eğlenceli vakit geçirdiler. Program, Filli Boya’nın katkılarıyla sağlanan boyalarla, okulun hasar görmüş bir duvarını tüm öğrencilerin birlikte boyamasıyla tamamlandı.

Özel ALEV Okulları’nın 4 gün sürecek Kars Kaynarlı Köyü İlköğretim Okulu Yardımlaşma Gezisi Programı, Ani Harabeleri ziyaretiyle sona erecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.