1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Özcan’ın 20 Ocak Açıklaması
Özcan’ın 20 Ocak Açıklaması

Özcan’ın 20 Ocak Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi Kars İl Başkanlılığı, 1990 yılında19 Ocak’ı 20 Ocak’a bağlayan gece Rusların tanklarla Bakü sokaklarında yaptığı insanlık dışı katliamı kınadı.

A+A-

MHP Kars İl Başkanı Yaver Özcan, yaptığı yazılı açıklamada, Rusların 35 bin askerle 1990 yılının 19 Ocak’ını 20 Ocak’a bağlayan gece tanklarla Bakü sokaklarında katliam yaparak, yüzden fazla Azeri

Türkünü öldürüp 800’den fazlasını da yaraladıklarını belitti. Özcan açıklamasında şu ifadeleri kullandı.

“BİR KERE YÜKSELEN BAYRAK BİR DAHA İNMEZ” “Kızıl Ordu, bağımsızlık ile ruhunu özdeşleştirmiş Türk Milleti’ni durdurmayı başaramaz. Adı “Bağımsızlık Meydanı” anlamına gelen Azadlık Meydanı’nı dolduran binlerce Azeri Türkü, katledileceklerini bildikleri halde “Bir kere yükselen bayrak bir daha inmez” diye haykırarak tankların üzerine yürürler.

20 Ocak sabahı, Azadlık Meydanı kan gölü halindedir. Kadın ve çocuklarda dahil olmak üzere iki yüze yakın soydaşımız bütün dünyanın gözleri önünde Moskof tarafından hunharca katledilir, 800’den fazlası yaralanır, onlarcası ise gemilere bindirilip Hazar denizinin karanlık sularında batırılır...

Bu tarih, Azerbaycan Türklerinin, Büyük Lider Merhum Ebulfez Elçibey önderliğinde Rus esaretinden kurtulmaları sürecinin başlangıç tarihidir. Dökülen kan yerde kalmaz ve Türk Yurdu Azerbaycan, 30 Ağustos 1991’de bağımsızlığına kavuşur. 20 Ocak gecesi Türk’ün bağımsızlığı uğruna Rus tanklarının üzerine yürüyen Azerbaycan Türkleri ise yüreklerde ölümsüzleşmişlerdir. Azerbaycan Cumhuriyeti orada şehit olan yüzlerce Azerbaycan Türkü’nün eseridir. Milliyetçi Hareket Partisi Kars İl Başkanlığı olarak 20 Ocak Yanvar Katliamı münasebetiyle şehit olan Azerbaycanlı soydaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet diliyor, yakınlarının ve bütün dünya Türklüğü’nün acılarını bir kez daha yürekten paylaşıyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.