1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Osmanlıca Kursları Başlıyor
Osmanlıca Kursları Başlıyor

Osmanlıca Kursları Başlıyor

Osmanlıca Türkçesi Öğrenmek İçin On Sebep...

A+A-

2012 yılında Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı işbirliği ile yapılan protokol ile başlayan Osmanlıca Türkçesi kursları yeni eğitim öğretim döneminde de tüm hızıyla ilimizde devam edecek.

Konu ila alakalı olarak görüştüğümüz Osmanlı Türkçesi Kurs Genel Koordinatörü Hüsnü ÇELİK, Bin yıllık tarihimizin bilgi ve birikimini gelecek nesillere aktarmak ve mazisi ile olan irtibatını sağlamlaştırmak gaye ve amacıyla bütün Türkiye de Ekim ayında başlatılacak olan kurslar Kars ta ‘Osmanlı Türkçesi Öğrenmek İçin On Sebep” sloganı ile başlayacaktır. Dedi.

Osmanlıca’nın Türkler tarafından uzun yıllar kullanıldığını. Osmanlıca Türkçesinin günümüz Türkçesinden fazla bir farkının olmadığını. Tek farkın Latin harfleri yerine Kur'an harflerinin kullanılması olduğunu. Türkiye’nin çok zengin bir Osmanlıca bilgi arşivinin bulunduğunu. Buna rağmen bugün çoğu kişinin bunları okuyamadığını ifade eden Çelik.'Dünya üzerinde kütüphaneye gidip de ecdadından bir şey okuyamayan bir millet olduğumuz için bu durumu telafi etmek adına kurslar ile bu durumun giderilmesine çalıştıklarını sözlerine ekledi.

BELGELERİ OKUYAMIYORUZ

Kurs Koordinatör Yardımcısı Muammer KAKÇA ise yaptığı açıklamada; Geçen dönem Kars ta Osmanlıca Türkçesi kurslarına 500 kişinin kayıt yaptırdığını, kayıt yaptıranların yarısının dört kur olarak yapılan kurslardan sertifika alarak Osmanlıca Türkçesini kolayca ve rahatça okumaya başladıklarını kaydetti.

Son yıllarda millet olarak Osmanlıca arşivlerin zenginliğinin farkına vardıklarını, çok sayıda kişinin Osmanlıca öğrenmeye başladığını vurgulayan Kakça, Bu dönem Osmanlıca Türkçesi Kurslarını Osmanlıca Türkçesi Öğrenmek İçin On Sebep” sloganı ile daha geniş kitlelere ulaşmak istediklerini belirtilerek, bu dönem talep doğrultusunda ilçelerde de kurs açma faaliyetlerine hız vermek suretiyle kursiyer sayısını 500’den 1000’ e çıkarılmasına gayret edeceklerini söyledi. 

KURSLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK.

Osmanlıca Kursu Koordinatör Yardımcısı Muammer Kakça, kursların 26 Ekim itibariyle başlayacağını, kurslara kayıt yaptırmak isteyen vatandaşların Halk Eğitim Müdürlüğüne cüzdan fotokopisi ve öğrenim belgesi ile başvurabileceklerini sözlerine ekledi.

İŞTE OSMANLI TÜRKÇESİNİ ÖĞRENMEMİZ İÇİN 10 SEBEP’SLOGANI

1-Kutsal Değerlerimizin yazısı olduğu için Osmanlıca

2-Geçmiş İle Gelecek Arasında Köprü Kurduğu İçin Osmanlıca

3-Değerlerimizi Ayakta Tutmak İçin Osmanlıca

4-Kültür Mirasımıza Sahip Çıkmak İçin Osmanlıca.

5-Milli Kimliğimizi Kaybetmemek İçin Osmanlıca

6-Milli Kültürümüzden İstifade Edebilmek İçin Osmanlıca.

7-Entelektüel Olmak İçin Osmanlıca

8-Nitelikli Vasıflara Sahip Olmak İçin Osmanlıca

9-Gelecek Nesillere Aktarmak İçin Osmanlıca

10-90 Sene Önce yazılmış Eserleri Okuyamama Utancından Kurtulmak İçin Osmanlıca. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum