1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Osmanlı Evleri Vali Doğan’a Soruldu
Osmanlı Evleri Vali Doğan’a Soruldu

Osmanlı Evleri Vali Doğan’a Soruldu

1064 Selçukluların Kars’tan Anadoluya girişlerinin 952. Yılı etkinliklerine katılan Kars Valisi Rahmi Doğan’a Karslı vatandaşlar tarafından Osmanlı Evleri soruldu.

A+A-

Vatandaşların Osmanlı Evleri kapsamında evlerinden çıkarılmaya çalıştıklarını dile getiren vatandaşlar, “Bizleri evlerimizden çıkarıyorlar. Bizler ne yapacağız şimdi” demelerinin üzerine Vali Doğan, Selim Kaymakamı İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Erdinç Dolu’yu çağırarak, süreç hakkında bilgi aldı. Dolu, evlerden çıkarma işleminin olmadığını, bu süreçte ölçümler yapıldığını söylemesi üzerine, Vali Doğan, “Şuan sizlerin evden çıkarılma gibi bir durum söz konusu değil. Süreç ilerlediği zaman sizlerin rahatlığı konusunda gerekli işlemler yapılacak. Sizlere evleriniz karşılığında paranızı vereceğiz.” Dedi. Verilecek olan parayı istemeyerek kendisine ev isteyen Karslı bir ev sahibi kadının isteği üzerine Vali Doğan, “Değeri ne ise verilecektir.” şeklinde konuştu.

İsteğini tekrar dile getiren 73 yaşındaki yaşlı kadın, “70 yıldır orada oturuyorum. Verilecek olan para ile yeni bir ev alınamıyor. Ben ev istiyorum.” dedi. Vali Doğan da, “Para yerine ev verelim” şeklinde konuştu.

Vali Doğan ile program sonuna doğru tekrar sıkıntısını dile getiren yaşlı kadına Vali Doğan, “Senin evinin değeri mesela 100 bin ise biz sana 100 bin liralık bir ev veririz gider oturursun orada.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.