1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ortodontik Tedavi Süreleri Yaşa Göre Değişkenlik Gösterir Mi?
Ortodontik Tedavi Süreleri Yaşa Göre Değişkenlik Gösterir Mi?

Ortodontik Tedavi Süreleri Yaşa Göre Değişkenlik Gösterir Mi?

Dişlerde meydana gelen çapraşıklık, hoş bir görüntü oluşturmaz.

A+A-

Ortodontik Tedavi Süreleri Yaşa Göre Değişkenlik Gösterir Mi?

Dişlerde meydana gelen çapraşıklık, hoş bir görüntü oluşturmaz. Dişlerin daha düzenli bir hale getirebilmek için diş teli tedavisi uygulanır. Diğer ismiyle ortodontik tedavi, dişlerde meydana gelen sorunları tedavi eder. Bu tedaviye ne kadar erken başlanırsa o kadar hızlı bir şekilde sonuç alınır.

Ortodonti tedavisi hakkında merak edilen sorulardan biri de tedavi sürelerinin yaşa göre değişiklik gösterip göstermediği olabilir. Bu tedavinin yapılabilmesi için herhangi bir yaş sınırı yoktur. Teknolojinin gelişmesi ile beraber yaş sınırı da ortadan kalktığı için özellikle çocukluk döneminde uygulanan ortodontik tedaviler daha da kalıcı olmaktadır. Yetişkinlerde görülen çene problemlerini tedavi etmek çocuklara göre daha sıkıntılı ve uzun bir süreç olabilir.

Ortodonti Tedavisine Kaç Yaşında Başlanmalıdır?

Ortodontik tedaviler, her yaşta uygulanabilir; fakat erken yaşlarda tedavi süreci başlarsa daha güzel sonuçlar elde edilebilir. Ergenlik dönemlerinde dişler gelişmeye ve değişmeye başlar. Bu nedenle 10 ile 14 yaşlar arası tedaviye başlamak için doğru zamanlar olabilir. Bu dönemde çocuğun diş anatomisi şekillenir ve daha rahat kontrol edilebilir. Ayrıca diş problemi yaşayan hastada damak darlığı varsa damak genişletmek amacıyla aparatlar da takılabilir. Kemik gelişimini tamamlamış ileri yaş gruplarında bu aparatlar işe yaramaz. Bu nedenle erken yaşlarda ortodonti tedavisi çok önemlidir.

Diş Teli En Erken Kaç Yaşında Takılabilir?

Teknolojinin sürekli gelişmesi ile beraber özellikle diş alanında yapılan yenilikler, diş sorunu yaşayanları mutlu etmeyi başarıyor. Ağız içerisinde bulunan dişlerin yanlış bir şekilde konumlanması ve yamuk bir görüntü oluşturması kişiyi rahatsız eden durumları meydana getiriyor. Önceden ortodontik tedavi için yaş önemli bir kriter iken artık yaş sınırı ortadan kalktı. Her yaş grubunda bu tedavi kolay bir şekilde uygulanabilir.  Ancak diş teli tedavisi, 8 yaşından küçük çocuklar için uygun olmayabilir. Gelişen teknoloji ile birlikte 40 ve 45'li yaşlarda bile bu tedaviyi uygulamak mümkündür.

Ortodontik tedaviler hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için https://www.canerbalta.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.