1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Örnek olmaları gerekirken...
Örnek olmaları gerekirken...

Örnek olmaları gerekirken...

Kars’ta halı dahil her ev eşyası, sokak ortasında ve balkonlarda şebeke suyu ile yıkanıyor.Fotoğrafta okurlarımızın dikkatine sunduğumuz manzara, Kars Belediyesi'ne ait lojmanlardan biri. İçerisinde belediye personeli oturuyor.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Kars’ta neredeyse her apartman veya evin önünde içme suyu ile halı dâhil her şey, balkonlarda veya binaların önünde yıkanıyor. Susuzluğun hat safhada yaşandığı ilimizde içme suyu ile halılarını yıkayan ev hanımları, çevre kirliliğine aldırış dahi etmeden evlerinin içerisinde kendileri tarafından kirletilen halı ve benzeri eşyalarını, evelerinin önünde yıkıyor ve atıklarını da çevreye saçıyor.

Kars Belediyesi’ne ait Faik Bey Caddesi üzerinde, Kızılay Binası yanında bulunan belediye ye ait lojmanlarda neredeyse her gün bu manzarayla karşılaşmak mümkün. Gün geçmiyor ki Kars’ın her köşesinde olduğu gibi bu lojmanların önünde de üstelik kaldırımlarda halı ve benzeri eşyalar yıkanmasın. Belediye personelinin ailelerinin oturduğu bu lojmanların sakinleri, neredeyse her gün halılarını sokak ortasında hiçbir rahatsızlık duymadan ve çevreye aldırış bile etmeden yıkıyor. Şebeke içme suyunun hunharca kullanıldığı temizlik sırasında ise Faik Bey Caddesi’ni de kirli atıklar ve köpükler sarıyor. Bu atıklarla birlikte pis ve köpüklü sular araçların tekerlekleri ile şehrin her tarafına yayılıyor. Geriye de kendi evinin içini temizleyen fakat şehri kirleten bir zihniyet kalıyor. Bu durumun sıkça yaşandığı bölgede bazı duyarlı vatandaşlar ise bu vurdumduymazlıktan dolayı dert yanarak oradan tesadüfen geçen gazetecilere dert yandılar. Bu duyarsızlığı zabıtaya (153) bildirip ardından da ‘Ne yapacaklar?’ diye uzun süre beklememize rağmen zabıtanın duruma el koymadığını ve duyarsız kaldığını gözlemledik. Bunun gibi birçok nedenlerle Kars halkı olarak hiçbir zaman bir kentte yaşadığımızın farkında bile olmayacağız.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.