1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Örnek kurum Emniyet
Örnek kurum Emniyet

Örnek kurum Emniyet

Kafkas Haber Ajansı 1 yıllık haber raporlarıyla yola çıkarak, toplumsal birliktelik, devlet-vatandaş işbirliği, sosyal sorumluluk gibi konuların hepsinde büyük bir özveri ile çalışan Kars Emniyet Müdürlüğü’nü yılın kurumu seçti.

A+A-

Kars Valisi Ahmet Kara’nın duyarlı ve dikkati, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek’in ekibiyle birlikte titiz ve koordineli çalışması yıl içinde birçok önemli konuda etkisini gösterdi. Kars Emniyet Müdürlüğü özellikle yardıma muhtaç aileler, öğrenciler ve çocuklar için gizlice onlarca defa yardım dağıttı. Bu yardımların dağıtımında ise özellikle yardıma muhtaç ailelerin isimleri, yüzleri ve kimlikleri gizlendi. Burada önemli olanın yardımı kimin aldığı değil, yardımın dağıtılmasıydı. Bir çoğundan basının bile haberi olmadı ve toplumsal sorumluluk anlamında örnek olması açısından bu yardımların bazıları Emniyet objektifinden basın aracılığıyla kamuoyuna yansıtıldı.

 

Eğitim, sağlık, spor gibi konularda da önemli etkinlikler yapan ve özellikle de gençleri ve çocukları bu yöne sevk eden Emniyet teşkilatı “devlet” şefkatini en iyi gösteren bir kurum olduğunu gözler önüne serdi.

 

Görevi sadece suçluyu ve suçluları yakalamak, iz takip etmek, deliller elde etmek, ceza kesmek olmadığını da sosyal ve kültürel anlamda göstermiş oldu.

 

Emniyet teşkilatının sosyal ve kültürel anlamda ön planda olan birimleri Çocuk Şube ve Toplum Destekli Polislik Bürosu da üzerlerine düşenin daha fazlasını hayata geçirdi. Çocuklarla kurdukları diyalogla hem gönüllerini kazandı hem de geleceğin Türkiye’sindeki rollerini öğrettiler.

 

Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ve Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğince “Neşeli Çocuklar” adı altında proje hazırlandı.

 

Proje kapsamında İl genelinde bulunan, özellikle gelir seviyesi düşük olan ailelerin yaşadığı mahallelerdeki çocuklarla, İl Emniyet Müdürlüğü personeli arasında olumlu bağ kurulması, Polis-Halk ilişkilerinin geliştirilmesi ve çocukların küçük de olsa birer hediye ile sevindirilmeleri amaçlandı.

 

Bu bağlamda, Emniyet Müdürlüğü personelinin kendi imkanlarıyla temin ettikleri oyuncaklar, yaklaşık 50 çocuğa dağıtıldı ve geleceğimizin teminatı çocuklara sağlıklı, huzurlu ve başarılı günler dileğinde bulunuldu.

 

İşte Kars Emniyeti yılın son gününde yine önemli bir yardıma öncülük etti. Yıllardır çektiği sıkıntılar nedeniyle bakmakla yükümlü olduğu torunları ve gelinleriyle zor bir hayat süren Suzan Kerci’yi ziyaret ederek sevindirdiler.

 

Burada dikkat çeken nokta ise Suzan Kerci isimli ninenin; 1 yıldır çektiğini sıkıntıları bir dakikalık ziyarette unutup yardım getiren Emniyet teşkilatını bağrına basması oldu. Adeta 1 yıla bedel olan 1 dakikalık sevinciyle ortaya çıkan fotoğraf polisleri bile duygulandırdı. Polisler; ailesinin içinde bulunduğu sıkıntıyı da öğrenince yeni yılda da Kerci ailesiyle ilgileneceklerini ve sorunlarına çözüm bulmaya çalışacaklarını belirttiler.

 

Bizlerde Kafkas Haber Ajansı olarak 2010 yılı içinde 1 yıla bedel olan 1 dakikalık sevinci Suzan Kerci Nine’ye yılın son gününde yaşattıkları için Kars Emniyet Müdürlüğü’nü yılın kurumu olarak belirledik.

 

KHA olarak ayrıca Suzan Kerci Nine’yi torunları ve gelinleriyle birlikte Kars Emniyeti’nin şefkatli yaklaşımına emanet ediyoruz. Suzan Kerci Nine’nin yakından takip ettiğimiz, bildiğimiz fakat basına yansımasını uygun görmediğimiz bir çok sorunuyla Kars Emniyetinin ve Kars halkının yakından ilgileneceğini biliyor ve Kerci ailesine herkesin desteğini beklediğimizi de ifade ediyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.