1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Örgüt Propagandası'na 10 Ay Hapis
Örgüt Propagandasına 10 Ay Hapis

'Örgüt Propagandası'na 10 Ay Hapis

DTP'nin Basın Bildirisini Okuyarak 'Sayın Öcalan' Diyen Ayakkabı Boyacısı 'Örgüt Propagandası' Yapmaktan 10 Ay Hapis Cezasına Çarptırıldı.

A+A-

Kapatılan Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) basın bildirisini okuyan ayakkabı boyacısı, tutuksuz yargılandığı Erzurum İkinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bölücü terör örgütü PKK'nın propagandasını yapmaktan 10 ay hapis cezasına çarptırdı.

Kars'ta 19 Ekim 2010 günü kapatılan Demokratik Toplum Partisi (DTP) İl Başkanlığı tarafından basın açıklaması yapıldı. Eş Başkan Ahmet Türk'ün katıldığı bir toplantının ardından yapılan 1,5 sayfalık basın açıklaması metnini, aynı zamanda parti üyesi de olan 18 yaşındaki ayakkabı boyacısı Ömer T.M. okudu. Polis tarafından kameraya alınan basın bildirisi ile ilgili, savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Basın bildirisini okuyan Ömer T.M. gözaltına alındı, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere

serbest bırakıldı. Ömer T.M. hakkında, bölücü terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı gerekçesiyle Erzurum İkinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Örgüt propagandası yapmak iddiasıyla 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

"BU METNİ OKU DEDİLER, BENDE OKUDUM"

Tutuksuz yargılanan ve talimatla ifadesi alınan Ömer T., "O gün partinin toplantısı vardı. Kars'ın Susuz ilçesinde kapatılan DTP'ye üye oldum. Ahmet Türk'ün de toplantıya geleceği söylenince, Kars'a geldim. Toplantıdan sonra yöneticilerin verdiği basın açıklamasını okumamı istediler. Bu metni oku dediler bende okudum. Okuduğum basın açıklaması metninin suç unsuru oluşturduğunu bilseydim, kesinlikle okumazdım. Suçsuzum beraatımı istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan sanığı, 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 7/2 maddesi kapsamında 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanığa verilen ceza ertelenmedi. Dosya Yargıtay'a gönderildi.

İŞTE O MAHKUM ETTİREN BİLDİRİ

Polisin tuttuğu tutanakta okuduğu basın bildirisi şöyle; "Askeri operasyonlar, tutuklamalar, infazlar sürerken, Öcalan'ın söz konusu çağrısı, rejimin Kürt sorununun çözümünde, 'açılım' tartışmaları ekseninde oyalayıcı tavrına ciddi bir darbe vurmuştur. Kirli savaş medyasının eliyle sürdürülen psikolojik harp ve manipülasyon çabaları büyük yara almıştır. Artık, gerçekten de top devlettedir. Kürt halkımız bugüne kadar onurlu bir barış için büyük bedeller ödedi. Sömürgeciliğin kirli savaş ısrarına rağmen

kendisi de barış ısrarından vazgeçmedi. PKK, sorunun çözümü için bugüne değin birçok kez ateşkes ve eylemsizlik kararı aldı. Bu engelleri ve tıkanıklıkları aşıp tehditleri bertaraf edebilmek amacıyla Sayın Abdullah Öcalan, yeni barış ve demokratik çözüm gruplarının Türkiye'ye gelmesi için çağrı yapmıştır. Önderimizin bu çağrısına cevap olmak için özgür irademizle barış elçisi olarak Türkiye'ye gelme kararı almış bulunuyoruz"

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.