1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili iki müjde
Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili iki müjde

Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili iki müjde

Kars Valisi Rahmi Doğan’ın Başkanlığında Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulu 2017 yılı 2. Dönem Komisyon Toplantısı Yapıldı.

A+A-

Vali Rahmi Doğan’nın yaptığı açılış konuşmasının ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tarkan Tarık Kocagöz, Türkiye KÜSİ Çalışma Grubu Üyesi Yrd.Doç.Dr.Cem ÖZİÇ’in “Türkiye Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Strateji ve Eylem Planı (2015-2018)” ve KÜSİ Planlama ve Geliştirme Kurulunun Görevleri hakkındaki konuşmaları, KOSGEB ve SERKA sunum yaptı.

Kars Valisi Rahmi Doğan, toplantıda Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili iki müjde verdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 104,11 hektar büyüklüğündeki Kars OSB 2. İlave Alanı sınırlarını kesinleştirdi. Yaklaşık 80 adet sanayi parseli bölgeye kazandırılacak. SERKA ile Güdümlü Proje Kapsamında yürütülen Kars OSB Doğalgaz Dağıtım Projesi 2018 yılında gerçekleştirilecek olup, OSB içerisindeki tüm tesislere doğalgaz altyapısı sunulacak. Doğalgaz altyapısının tamamlanması sonrasında OSB yolları yenilenecek.

Vali Rahmi Doğan’ın Başkanlığında yapılan toplantıya, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Vali yardımcısı Murat Özdemir, Kars Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Fahri Ötegen ve diğer kurul üyeleri katıldı.

Toplantı 2017 Yılı 2. Dönem Kurul Kararları alınması ile sona erdi.

Türkiye Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Strateji ve Eylem Planı (2015-2018)

Ülkemizin; Orta-Yüksek ve Yüksek Teknolojili Ürünlerde AFRO-AVRASYA (Afrika-Avrupa-Asya) ’nın tasarım ve üretim üssü olma vizyonu çerçevesinde oluşturulmuş, Türk sanayisinin rekabet edebilirliğinin ve verimliliğinin yükseltilerek dünya ihracatından daha fazla pay alan, ağırlıklı olarak yüksek katma değerli ve ileri teknolojili ürünlerin üretildiği, nitelikli iş gücüne sahip ve aynı zamanda çevreye ve topluma duyarlı bir sanayi yapısına dönüşümünü hızlandırmak amacına odaklanmıştır.

Bu doğrultuda sanayide bilgi ve teknolojiye dayalı yüksek katma değerli yerli üretimin geliştirilmesi, kaynakların etkin kullanıldığı daha yeşil ve rekabetçi sanayi yapısına dönüşümün sağlanması, Sosyal ve Bölgesel gelişmeye katkı sağlayan ve nitelikli işgücüne sahip sanayinin geliştirilmesi stratejik hedefleri belirlenmiştir.

Bu amaçla takip edilecek 8 politika ortaya konmuştur.

· Sanayide Teknolojik Dönüşüm Gerçekleştirilmesi,

· Sanayi Altyapısının Güçlendirilmesi,

· KOBİ’lerin Finansmana Erişim İmkanlarının Artırılması,

· Sanayide Yeşil Üretimin Özendirilmesi,

· Yatırım ve İş Ortamının İyileştirilmesinin Sağlanması,

· Ülkemizin Uluslararası Ticaret ve Yatırım Kapasitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar yürütülmesi,

· Sanayide İhtiyaç duyulan Nitelikli İnsan Gücü’nün İstihdam edilmesine yönelik faaliyetlerin yürütülmesi,

· Bölgesel Gelişmeye Katkı Sağlamak Üzere Sanayi Politikalarının Geliştirilmesidir.

Türkiye Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Strateji ve Eylem Planı gereği Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü sekretaryasında İlimiz KÜSİ Planlama ve Geliştirme Kurulu oluşturulmuştur.

İlimizin kalkınması için, Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği faaliyetlerini burada birlikte planlayacak ve çalışma prensiplerini yılda iki defa toplanarak belirlenecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.