1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Organizasyon güzel, Kars halkı ilgisiz
Organizasyon güzel, Kars halkı ilgisiz

Organizasyon güzel, Kars halkı ilgisiz

Kars Valiliği himayesinde Serhat Kalkınma Ajansı ve Ticaret ve Sanayi Odası’nın ortaklaşa düzenlendiği Yöresel Peynirler Kars Buluşması’na Kars halkı yeteri kadar ilgi göstermedi.

A+A-

Kars halkının her alanda olduğu gibi hafta sonu gerçekleştirilen 12 ilin katıldığı Yöresel Peynirler Kars Buluşması’na ilgisiz kalması dikkatlerden kaçmadı. 19 Mayıs, 23 Nisan, Cumhuriyet Bayramı ve 30 Ağustos gibi milli bayramlar ve milli günlere de ilgisiz kalan Kars halkı, bu son derece önemli etkinliğe de mesafeli kaldı.

Neredeyse ‘yok’ denecek kadar az gerçekleşen kültürel ve sosyal aktivitelere de son derece ilgisiz kalan Kars halkı, yasal olarak Valilik ve bazı legal sivil toplum örgütleri tarafından gerçekleştirilen ve toplumsal muhalefet gerektiren bazı etkinlere de duyarsız kalmaya devam ediyor.

Daha 10 gün önce Kars Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Ülke genelinde eş zamanlı olarak ilimizde de gerçekleştirilen Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Beraber Yürüyelim" temalı yürüyüşe de 10 sivil vatandaşın dahi katılmaması dikkatlerden kaçmadı.

Yıl içerisinde kutlanan sayısız milli bayram ve Atatürk günlerine de ilgisiz kalan Kars halkı, hafta sonu düzenlenen yöresel peynirler buluşmasına da ilgisiz kalmasının, bir an önce masaya yatırılarak sorunun ortaya çıkartılması gerekiyor.

Öte yandan her türeden etkinliğin neredeyse sadece protokol mensupları tarafından kutlanır hale geldiği Kars’ta, Yöresel Peynirler Kars Buluşmasın da da gözlendiği gibi, açılış programının ardından bir birinden değerli konunun uzmanlarının sunum yaptığı paneli, sadece protokol mensupları ile birlikte, birkaç kişi takip etti.

Ayrıca etkiliği gerçekleştiren kurumlar ile birlikte yerel basının da defalarca duyuru ve haber yapmasına karşın, Kars halkı yine yeterli ve gerekli katılımı sağlamazken, gerçekleştirilen etkinlikte 50’ye yakın stant açıldı. Aralarında ilimizin de bulunduğu Ardahan, Erzurum, Diyarbakır, Konya, Erzincan, Van, Çorum, Amasya, Balıkesir ve Tunceli’den peynir üreticileri, ürünlerini görücüye çıkardı. Şenlik havasında geçen 2 gün boyunca peynir konusunda farkındalık yaratma, sinerji oluşturma, peynirlerin bilinirlik düzeylerinin arttırılması, marka oluşturma ve pazarlama gibi kavramların pekiştirilmesi de hedeflendi. Yöresel Peynircilik Paneli ile başlayan, dünyada ve Türkiye’de yöresel peynircilik, coğrafi işaretler, yöresel peynirciliğin sosyal, kültürel ve iktisadi temelleri gibi konular da ele alındı. Etkinlikte halk oyunları gösterileri ve tadım yarışmalarına da yer verilerek, Serhat Kalkınma Ajansı tarafından ilk kez düzenlenen yöresel peynirler buluşmasının geleneksel hale getirilmesinin de amaçlandığına vurgu yapıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.