1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ‘Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın’ projesi, Kars’ta tutmadı
‘Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın’ projesi, Kars’ta tutmadı

‘Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın’ projesi, Kars’ta tutmadı

İçişleri Bakanlığınca ‘Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın’ sloganıyla Şubat ayında 81 ilde başlatılan kampanya, Kars’ta sürücü ve yayalar tarafından benimsenmedi.

A+A-

Sürücü ve yayalardan kaynaklı trafik keşmekeşinin yaşandığı Kars’ta da uygulamaya konulan projeye göre, sürücüler kavşak giriş ve çıkışlarına, yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlayacak, buralardan geçen yayalara durarak geçiş hakkı verecekti.

Yaya geçitlerinin kullanılmasının teşvik edilmesi ve sürücüler tarafından fark edilmesi, buralarda vatandaşların geçiş üstünlüğünün vurgulanması amacıyla Kars’ta da kampanyaya eş zamanlı olarak start verilmişti.

"Yaya Öncelikli Trafik" kapsamında hazırlanan afiş ve pankartlar, Kars merkez ve ilçe merkezlerindeki kamu kurum ile kuruluşlarına asılması sağlanırken, eylemin yapıldığı kent merkezinde Faikbey ve Atatürk Caddesi başta olmak üzere çok sayıda caddede yaya geçitlerinde görevli kolluk personeli tarafından el broşürleri, sürücü ve yayalara dağıtıldı.

ESNAF, KENDİ TRAFİK KURALINI KENDİSİ BELİRLİYOR

Böylece öncelikli olarak sürücüler bu yönde uyarılmasına rağmen ne sürücüler nede yayalar bu uygulamaya önem vermiyor. Okulların da açıldığı bugünlerde özellikle akşam saatlerinde başta Faikbey Caddesi üzerinde trafik keşmekeşi artarak devam ediyor. Polisiye tedbirler ve basın yayın yolu ile yapılan uyarıların yanı sıra, trafik işaretleri ve hatta asfalta dahi kalın harflerle ve resimlerle ‘Öce yaya’ yazılmasına aldırış etmeyen birçok sürücü, halen kendi trafik kurallarını kendileri uyguluyor. İl merkezinde sık sık maddi hazarlı trafik kazaları yaşanıyor. Bırakın araçları, Kars’ın kanayan yarası olarak akmaya devam eden diğer bir sorun ise kaldırım hatta yol işgalleri devam ediyor. Birçok işyeri sahibi kaldırımları hatta caddeleri işgal etmeye devam ediyor. Asıl yayaların geçişini mallarını cadde ve sokaklarda satan bazı işyeri sahipleri engellerken, bu kişilere karşı polis ve zabıta ekipleri tarafından bir uyarı yapılmıyor ve yaptırım uygulanmıyor. Bu nedenle de vatandaşlar caddelerin Emniyete, kaldırımların sorumluluğunun ise Belediyeye ait olduğunu hatırlatarak, sorunun ortadan kaldırılmasını istiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.