1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Önceliğimiz Sorunların Çözümü
Önceliğimiz Sorunların Çözümü

Önceliğimiz Sorunların Çözümü

Vali Doğan: Önceliğimiz Sorunların Çözümü

A+A-

Kars’ta Vali Rahmi Doğan başkanlığında İl Özel İdaresi’nde mahalle ve köy muhtarlarıyla bir toplantı düzenlendi. Kars Valisi Rahmi Doğan, muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada “Önceliğimiz Sorunların Çözümü” dedi.

Kars İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Kars Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Erdinç Dolu, İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, İl Genel Meclis Başkanı Necati Dallı ve muhtarlar katıldı.

Toplantıda bölgedeki çalışmaları ve yatırımları masaya yatırdı. Muhtarların yol, su, hayvancılık, yayla ve mera gibi çeşitli konulardaki sorunlarını dinleyen Vali Doğan, sorunların ilgili kurumlarca çözülmeye çalışacağını söyledi. Toplantıda ilk olarak söz alan Kars Valisi Rahmi Doğan, yapımı devam eden yatırımlar ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında muhtarlara bilgi aktarımında bulundu.

SARIKAMIŞ DAĞ A.Ş KARS İÇİN HİZMET VERECEK!

Kars’ta kış mevsiminin yavaş yavaş yüzünü göstermeye başladığına dikkat çeken Vali Doğan, İl Özel İdaresi bünyesinde kurulan Sarıkamış Dağ A.Ş’nin il özel idaresi işlerini yürüteceğini belirtti. Vali Doğan, konuya ilişkin şunları söyledi; “Bu yıl devam eden çalışmalarımızı tamamlayıp önümüzdeki sene gurup yollarımızı sıcak asfalt yapalım istiyoruz. Kanalizasyonla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Özel idare olarak makine ekipmanımız yeterli düzeyde, personelimiz yeterli düzeyde. Bu anlamda birçok işi kendi imkanlarımızla özel idare olarak yapmayı planlıyoruz. Bu anlamda hem Sayın Bakanımız Ahmet Arslan ile hem de Sayın Vekilimiz Selahattin Beyribey ile yaptığımız istişareler sonucunda özel idare bünyesinde bir şirket kurduk ve bu şirketi geçen ay itibariyle faaliyete geçirdik. Sarıkamış Dağ A.Ş adı altında bir şirketimiz mevcut. Bu şirketin tamamı Kars İl Özel İdaresine aittir. Şirketimiz vasıtasıyla kendi işlerimizi yapalım istiyoruz. Şirket hem Sarıkamış Kayak Merkezi’nin işletmesini yürütecek hem de il özel idaresinin işlerini yürütecek. Bu demek değil ki tüm işler bu şirket bünyesinde yürütülecek ama gün geçtikçe büyüyeceğine inandığımız bu şirket zamanla tüm işleri kendi bünyesinde yürütecektir.”

BU ŞİRKETLE İŞLER DAHA SAĞLIKLI VE DAHA ERKEN BİTECEK!

AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey de Sarıkamış Dağ A.Ş adı altında kurulan bu şirket sayesinde birçok hizmetin zamanında ve daha sağlıklı gerçekleşeceğine dikkat çekti. Milletvekili Beyribey, bürokrasideki ihale süreçlerinin de bu sayede daha da kısalacağını dile getirerek, “Hizmet noktasında birçok işin uzamasındaki temel sebep ihaleler, itirazlar ve bunun gibi birçok beklenmedik şeylerdir. Bir yılda bitireceğiniz işler bazen 5 yıla sarkıyor. Bazen öyle oluyor ki yaptığımız inşaatlar, çalışmalar ömrünü bitiriyor. Buna örnek verecek olursak Eski Devlet Hastanesi’nin 1992 yılında temeli atıldı sonra binanın bir zaman sonra güçlendirme gibi ihtiyacı ortaya çıktı. İnşaat sektöründe bir bina 2-3 yıl güneşin altında, soğuğun altında tamamlanmadan kalırsa o binadan fayda gelmez. Bu nedenle bu tür hizmetlerin zamanında ve daha sağlıklı yapılması anlamında bu şirket Kars için büyük avantaj sağlayacaktır. Biz köylümüzün, şehirlimizin herkesin emrindeyiz.”

ALPASLAN MAHALLESİ’NDEKİ OKUL SORUNU 2 AYA BİTİYOR!

Toplantıda söz alan Merkez Alpaslan Mahallesi Muhtarı Nalan Pırıltı da Kars Valisi Rahmi Doğan önderliğinde düzenlenen bu tür toplantıların büyük ihtiyaç olduğuna vurgu yaparak, yetkililere teşekkür etti. Mahallenin sorunları hakkında yetkililere bilgi veren Pırıltı, “Öncelikle Alpaslan Mahallesi’nde İl Özel İdaresi tarafından bir okul yapılıyor. Bu okulumuzun eğitim öğretim yılına yetişebilecek mi diye sormak istiyorum. Mahallelerdeki taziye evleri devam edecek mi bunu merak ediyorum. Bunun dışında şehrimizdeki yollara il özel idaresinin veya karayollarının katkısı olacak mı. Şehrimizde Yurtkur’a bağlı yurtlar var, bu yurtların yolları stabilize ve çamur bu noktada bir çalışma düşünülüyor mu bu konuda bir talebimiz var.” dedi.

Muhtar Pırıltı’nın okul sorusuna İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun yanıt vererek, okuldaki çalışmaların sürdüğünü ve 12 derslikli okulun mahalledeki yerini Sosyal Güvenlik Kurumu’na ait bir yerin tahsis edildiğini ve bu yönde bir çalışma başlatıldığını kaydederek, okulun 2 ay içerisinde bitirileceğini söyledi.

ŞEHRİN İÇERİSİNDEKİ YOLLARIN YAPIMI BELEDİYEYE AİT!

Şehir içerisindeki yolların yapımıyla ilgili soruya ilişkin de muhtar Pırıltı’nın sorusu Vali Doğan tarafından yanıt buldu. Şehir içerisindeki yolların il özel idaresi tarafından yapılmasının söz konusu olmadığını kaydeden Doğan, bu çalışmanın Kars Belediyesi’ne ait olduğunu vurguladı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın Karslı olduğunu hatırlatan Vali Doğan, kendilerinin talimatı doğrultusunda çalışmaların da yürütülebileceğini söyledi. Vali Doğan, “Gönül arzu eder ki tüm yollarımız güzel olsun. Burada hep birlikte yaşıyoruz. Biraz önce sayın vekilimizin de söylediği gibi batı ile doğu arasındaki gelişmişlik farkının kapatılması hem gerekli, hem de görsellik anlamında önemli. Sayın Bakanımız Ahmet Arslan’ın Kars ziyaretinde gündeme getirdiği başka bir konu da Kars Çayı’nın ıslahıydı. Sayın Bakanımız Ahmet Arslan’ın talimatı doğrultusunda DSİ’nin kepçeleri burada bir çalışma yürütmeye başladı. Bu çalışmalarda da belediyemize görevler düşüyor, beklentimiz tabi ki belediyenin kendi görevlerini yapmasıdır.” dedi.   

AYDINLATMADAKİ SORUNLAR İÇİN ARAS EDAŞ İLE GÖRÜŞÜLECEK!

Ayrıca mahallelerdeki sokak ışıklandırmalarının belli noktalarda yetersiz olduğunu ve ara sokaklarda bu yönde sıkıntı yaşandığı noktasında muhtarlardan gelen soruna da yanıt veren Vali Doğan, bu noktada ARAS Edaş yetkilileriyle görüşme sağladığını belirterek, “ARAS Edaş yetkilileriyle bu yönde görüşme sağladığımda, her yeri aydınlatmak istediklerini fakat kendilerinin bağlı bulunduğu mekanizmanın buna müsaade etmediğini söylüyorlar. Daha çok fazla para almak için her yeri aydınlatıyorsunuz diyen bir sistem karşısında kendilerinin de çok bir seçeneklerinin olmadığını savunuyorlar ki siz çok sıkıntılı yerleri söylerseniz bu yerler için tekrar görüşme sağlayabiliriz.” İfadelerine yer verdi.

KARS’IN EN GÜZEL YOLLARINI KARAYOLLARI YAPTI!

Muhtarların yol sorununa ilişkin yönelttiği sorulara ilişkin AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey ise şunları söyledi: “Ulaştırma Bakanlığı bizde. Ulaştırma Bakanlığı hizmet alanı kapsamında uluslararası ve şehirlerarası çalışmaları mevcut. Şehir içi  yollar belediyelere ait. Buna rağmen Kars’ta giriş yollarının hepsini karayolları yapmıştır. Kars’taki ana caddelerin asfaltlanmasını karayolları yapmıştır. Bu süreç içerisinde belediyemiz bir kısım çalışmalarını kendisi yürütsün inşallah biz de bu noktada mutlaka katkıda bulunacağız. Belediyeyi niye seçtik, belediye bu sorunları çözsün diye seçtik. Belediye birçok yolu yaptı, bahsi geçen birçok yeri de yapabilirdi. Yapabilirdinin ötesinde yapması gereken çalışmalar inşallah yapacakları kanaatindeyim. Biz kendi hizmet alanımızda üzerimize düşeni fazlasıyla yaptığımızı düşünüyorum. Kars’ın en güzel yolları karayolları kanalıyla yapılan yollardır. Bunun da bilinmesi gerektiği düşüncesindeyim.” Şeklinde konuştu.

OSMANLI EVLERİ PROJENSİ’NDE VATANDAŞLARA NE OLACAK!

Kaleiçi Mahallesi Muhtarı Şeref Emekçi de mahallelerinde kamu yararına yürütülen kamulaştırma çalışması ve Osmanlı Evleri Projesi hakkında soru yönelterek mahallelinin bu yöndeki tedirginliğini iletti. Kars Valisi Rahmi Doğan’ın yanıtladığı kamulaştırma alanı sorusunda, alanın sit alanı içerisinde olduğu ve orada vatandaşın bir çivi çakmasının dahi izne tabi olduğu vurgusu yapıldı. ‘Vatandaşın çocukluğunun geçtiği yerlerde yaşamını sürdürmek istemesi en doğal haklarıdır fakat bu alanlarda vatandaşımızı oturtma imkanımız yok’ diyen Vali Doğan, “O alanda bir düzenleme şart. Yapıya uygun olmayan, bölgeye uygun olmayan bu yapılar yerine 2 katlı Osmanlı Evleri Projemiz söz konusu. O alanda kimseyi de mağdur etme gibi bir düşüncemiz söz konusu değil. Bunu defalarca ilettim ve gereken tespitlerle kıymet takdirleri yapılıyor. Örnek vermek istiyorum ki bir şahsın arsasının bedeli 110 bin TL ise biz bunun karşılığında TOKİ veya şahsi müteahhitlerle ev sahiplerini bir araya getirerek bizim organizemizde onları ev sahibi yapmak istiyoruz. Kış günü kimseyi dışarı atıp mağdur etmemiz gibi bir durum söz konusu dahi olamaz. Zaten bu çalışmalar Nisan ayını bulur ve onlar bu kışı evlerinde geçirir.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.