1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Okul Sütü Programı yeni yılda da devam ediyor
Okul Sütü Programı yeni yılda da devam ediyor

Okul Sütü Programı yeni yılda da devam ediyor

Öğrencilere süt içme alışkanlığının kazandırılması amacıyla Kars il genelinde 380 adet okulda 25 bin öğrenciye süt dağıtılacak.

A+A-

Tacettin DURMUŞ 

Kars Valiliği bünyesinde İl Millî Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yürütülen okul sütü programı, sömestre sonrası da devam ediyor.

Her 3 kurumun bağlı olduğu bakanlıklar tarafından ortaklaşa hazırlanan ve 2011 yılında uygulamaya konulan “Okul Sütü Programı” 2017-2018 eğitim öğretim yılının ikinci yarısında tekrar başlıyor.

Bakanlar Kurulu kararı gereğince resmi ve özel anaokulu, uygulama sınıfı, ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine yönelik sürdürülen program kapsamında ikinci dönem uygulaması Kars’taki okullarda da başladı.

Kars Valisi Rahmi Doğan beraberinde İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün ile birlikte il merkezinde bulunan İsmet Paşa İlkokulu, Atatürk İlkokulu ve Şehit Okan Koç İmam Hatip Ortaokulu’nda öğrencilere okul sütü dağıttı.

Ziyaret ettiği okullarda öğrencilere süt dağıtan Vali Doğan, okullarda pazartesi, çarşamba ve cuma günleri olmak üzere haftada 3 gün süt dağıtılacağını belirterek öğrencilere sütün faydalarını anlattı. Vali Doğan süt dağıttığı öğrenci ve öğretmenleri ile bir süre sohbet ederek varsa okulun sorunlarını dinledi.

Vali Doğan gazetecilere yaptığı açıklamada: öğrencilere süt içme alışkanlığının kazandırılması amacıyla Kars il genelinde 380 adet okulda yaklaşık olarak 25 bin öğrenciye süt dağıtılacağını belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.