1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Okul liderliği eğitim programı
Okul liderliği eğitim programı

Okul liderliği eğitim programı

Okul Liderliği Eğitim Programı, İstanbul'da gerçekleştiriliyor. Karslı okul yöneticileri ve yönetici adaylarının programa katılmaları kesinleşti.

A+A-

Eğitim Reformu Girişimi (ERG) tarafından Sabancı Vakfı desteğiyle düzenlenen Okul Liderliği Eğitim Programı Sabancı Üniversitesi’nde gerçekleştiriliyor.

 

Eğitim Programı; okul müdürlerinin, okullarındaki öğrenme-öğretme süreçlerini planlayarak eğitimin çıktılarına önemli katkılar sağlamasını, okul yönetimi pratiklerinin ve okul yöneticisi ya da yönetici adaylarının kapasitelerini geliştirmeyi amaçlıyor.

 

İstanbul’da gerçekleştirilecek eğitimler yeni ve uzun dönemli bir proje olan Etkili Okul Yönetimi için Politika Önerileri ve Okul Liderliği Eğitimleri’nin pilot uygulaması niteliğini taşıyor.

 

Proje kapsamında, Temmuz 2010’da Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü ile işbirliği içinde gerçekleştirilecek eğitimlere İzmir, Kars, Nevşehir, Şanlıurfa, Trabzon ve Van illerinden 28 okul yöneticisi ve yönetici adayı katılıyor. İki hafta, haftada altı gün ve günde 6 saat olacak şekilde planlanan eğitimlerde, etkili okul liderliği, okul gelişimi için akran koçluğu ve tasarım yoluyla anlama alanlarında eğitimler verilecek.

 

Eğitim programı sonunda katılımcılar, başarılı bir okulun nasıl olduğuna ve böylesi bir okulu yönetmedeki rollerine ilişkin kalıcı fikirler edinerek temel değerlerini tanımlayacak bu değerlerin, eğitim-öğretimde kendilerine nasıl destek olacağını anlayarak, devlet okullarındaki ve özel okullardaki çeşitli zorluklarla başa çıkabilmek için gerekli becerileri edinecekler.

 

Pilot eğitimlerin etkisinin ölçülmesi ve İstanbul’da yapılacak eğitimler için pilot uygulamanın iyileştirilmesi için eğitim sürecinde ölçme ve değerlendirme çalışmaları da yürütülecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.