1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Okul Geçidi Görevlileri İş Başında
Okul Geçidi Görevlileri İş Başında

Okul Geçidi Görevlileri İş Başında

Kars’ta Emniyet Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa yaptığı proje kapsamında 13 okuldan 16 öğretmen ve 37 öğrenci;

A+A-

Emniyet Müdürü Ercan Çakmak tarafından görev kimlik kartlarını dağıtılmasının ardından görevlerine başladılar.

Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile okul önlerinde 2 hafta önce başlatılan Okul Geçidi Görevlileri eğitiminin ardından bugün öğrenciler Trafik Polisleri kontrolünde ilk uygulamalı görevlerini yaptılar.

Mihralibey İlköğretim Okulu Okul Geçidi Görevlileri, okul giriş ve çıkış saatlerinde özel trafik elbiselerini giyip, trafik levhalarıyla görev başına geçtiler. Öğrenciler bugünden sonra okul yönetimi kontrolünde bu görevi yapacaklar ve öğrencilerin okul giriş-çıkış saatlerinde görev yapacaklar. Öğrencilerin karşıdan karşıya geçişlerinde sürücüleri uyaracak olan görevliler, araçları durdurabilecek ve hata yapanları uyarabilecekler. Bir çok yetkileri olan görevliler, kurallara uymayan araçların plakalarını alarak Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi ekiplerine bildirecekler.

İlk görevlerinde heyecanlı oldukları gözlenen öğrenciler; “Günümüzde trafik kazaları çok fazla oluyor. Ondan dolayı öğretmenlerimizin de yönlendirmesiyle beraber okullardan arkadaşlarımızla birleştik. Hem kendi güvenliğimiz hem de arkadaşlarımızın güvenlikleri için böyle bir şeye gönüllü olduk. Bazı sürücüler bizi dinlemeyecektir. Bizde bu konuda polis ağabeylerimizin bize öğrettikleri kanunları uygulayacağız. Kurallara uymayan araç sürücülerinin araç plakalarını alarak onları şikayette bulunacağız” dediler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.