1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Oktay AKTAŞ'ın keleminden 28 Mayıs Seçimlerinde Kılıçdaroğlu...
Oktay AKTAŞ'ın keleminden 28 Mayıs Seçimlerinde Kılıçdaroğlu...

Oktay AKTAŞ'ın keleminden 28 Mayıs Seçimlerinde Kılıçdaroğlu...

28 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan 2. tur Cumhurbaşkanı seçiminde Kılıçdaroğlu ne söyleyecek.. 

A+A-

7+ 2 koalisyonunun ve HDP'nin ortak adayı olan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs’ta hangi propagandayla seçmenin karşısına çıkacak?

Tam 2.5 yıldır Millet İttifakı olarak bütün hesaplarını, bütün propagandalarını parlamenter sisteme dönüş olarak yapmaktaydılar. 14 Mayıs’ta yapılan seçimde Meclis’in çoğunluğu Cumhur İttifakı kazanmıştır. Peki Millet İttifakı olarak 28 Mayıs’ta ne diyecekler. Ne vaat edecekler? Çok merak ediyorum.

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Yedi parti, sekiz genel başkan, iki Belediye Başkanı”  ile nasıl ortak bir karar alacak. Türkiye yıllarca koalisyon hükümetlerini oluşturan partilerin her birinin başka tarafa çekmesiyle yıllarca neler çekti. Ayrıca Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bir önceki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sayın Erdoğan’a cumhurbaşkanı yardımcılığı sayısı konusunda eleştirirken şimdi açıkladıkları 7 genel başkan ve 2 belediye başkanının cumhurbaşkanı yardımcısı olarak vaat etmek kendileriyle çelişkiye düşmüş olmuyorlar mı?

Selahattin Demirtaş, Osman Kavala, HDP/PKK artı Fetö, ABD, NATO ve bütün Avrupa ülkeleri bir araya toplanmış, bütün dünya bir araya gelmişsiniz, yine sayın Erdoğan’ı ve dolayısıyla Türk Milleti’ni yenemiyorsunuz. Büyük Türk Milleti, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı size ve sizin arkanızdaki emperyalist güçlere yedirmedi.

Sayın Kılıçdaroğlu’nun kendisiyle çelişkiye düşen daha önceki açıklamalarından bazıları Partili cumhurbaşkanı olmaz deyip şimdi ise partisinden istifa etmeden partili cumhurbaşkanı olmak istiyor.  7+ 2 ortak ile bütün plan, program ve propagandalarını parlamenter sisteme geçiş olarak yapan Millet İttifakı; Cumhur İttifakı’nın Meclis Çoğunluğunu sağlamasıyla bu argümanları da geçerliliğinin yitirdi. Anayasayı değiştireceğiz, parlamenter sisteme geçeceğiz diyorlardı. Ama başaramadılar. Hedefleri 400 milletvekili çıkartmaktı ama 168 milletvekili çıkarabildi. Bunun da 39 tanesi başka partilerin vekilleridir.

Şu bir gerçektir ki,14 Mayıs milletvekili seçimlerinde CHP kaybederken Deva, Gelecek, Saadet, Demokrat parti ve Türkiye Değişim partisi karlı çıkmıştır. Bu partilerin yaklaşık % 1 oyları varken CHP listelerinden 38-39 milletvekili çıkardılar.

Sayın Kılıçdaroğlu, yıllarca acımasızca eleştirdiği kişileri ve siyasal İslamcıları CHP’ye hiçbir katkı sağlamadan ve CHP’nin oylarıyla milletvekili seçtirdi. CHP, 2018’de 146 milletvekili çıkartmıştı. Bunun sadece 2’si Saadet Partiliydi. CHP şimdi ise 168 vekil çıkardı. Ama bunun 39 milletvekili ittifak ortaklarının vekilleri olduğu için CHP’nin 14 Mayıs’taki vekili 129 vekil olmuş oluyor. CHP, 2018’e göre 17 vekil kaybettiği görülmüştür.

Sayın Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi olarak ittifak ortaklarınızla beraber amacınız parlamenter sisteme geçmekti. Ama mecliste çoğunluğu Cumhur İttifakı kazanmıştır. Eğer seçilirseniz ülkeyi nasıl yöneteceksiniz. Çünkü mecliste çoğunluk Cumhur ittifakındadır. Sayın, Kılıçdaroğlu gerçekten ülkeyi yönetmek mi istiyorsunuz yoksa kaosa mı sürüklemek istiyorsunuz? Bunu anlamış değiliz. Özellikle Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. tura kalmasıyla Sayın Kılıçdaroğlu’nun asabiyeti ve daha önceki söylemlerini inkar etmesi seçildiğinde ülkeyi nasıl yöneteceğine bir işarettir. Seçimde yarışmak, kazanmak veya kaybetmekte bir erdemliktir. Bu durum dünyanın sonu değil lütfen daha sakin olmalısınız. Türkiye Cumhuriyeti kolay kurulmadı.   

Bence CHP’nin, 14 Mayıs seçim stratejisinin tamamen çok yanlış olduğu ortaya çıkmıştır. Selahattin Demirtaş, Osman Kavala ve Fetö üyelerini serbest bırakacağına dair söylemleri, Avrupa yerel yönetimler şartnamesini kabul edeceğini açıklayan ve  özerklik getireceğine dair sözleri ve buna benzer açıklamaları seçmeni kendisinden uzaklaştırmıştır.

Seçim 2. tura kalınca 7+ 2 Cumhurbaşkanı yardımcısı olacak bu bir birine benzemez düşüncede olanlar ülkenin birliğini nasıl sağlayacaklar nasıl yönetecekler.  bu büyük bir sorun olarak görüyorum...

Oktay AKTAŞ

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.