1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Oktay AKTAŞ : Ermenistan yok olmaya doğru koşuyor…
Oktay AKTAŞ : Ermenistan yok olmaya doğru koşuyor…

Oktay AKTAŞ : Ermenistan yok olmaya doğru koşuyor…

Oktay AKTAŞ

A+A-

Ermenistan’ın 27 Eylül sabahı Azerbaycan’a karşı başlattığı ve sivil yerleşim yerlerini hedef alan saldırıları şiddetle kınıyorum. Şehitlerimize  başsağlığı, yaralılarımız için de acil şifalar dilerim.

Ermenistan, Temmuz ayından beri hem Karabağ bölgesinde hem de Tovuz bölgesinde sürekli taciz ateşi açarak Azerbaycan’a karşı kışkırtma harekatı yürüttüğü bir gerçektir.

Azerbaycan 28 yıldır barışı korumak için sabrediyor ama her defasında Ermenistan yıllardır barışa yanaşmayıp bahaneler üretiyor. Bu yılın Temmuz ayında ve Eylül ayında çıkan çatışmalar gösteriyor ki Ermenistan tarafının barışçıl yollardan bu sorunu çözme niyeti yoktur.

Ermenistan artık bugün samimiyetini yitirmiştir. Barış çağrıları artık  anlamını yitirmiştir. Bu çağrılardan 28 yıldır olumlu hiç bir sonuç çıkmamıştır. Artık Ermenistan’ın anlayacağı dilden konuşma zamanı gelmiş ve başkada maalesef çıkış yolu kalmamıştır. Azerbaycan  28 yıldır her türü uluslararası platformda hakkını aramış, Azerbaycan haklı bulunmasına rağmen Uluslararası toplum hep 3 maymunu oynamıştır. Azerbaycan devletinin ve Milletinin de sabrının bir sınırı vardır.  Dile  kolay tam 28 yıldır kendi topraklarını işgal eden Ermenistan’ın işgalinin son bulmasını diplomatik yollarla beklemiştir. Zira Türk Milleti savaş yanlısı olan bir millet olmamıştır. Fakat artık diplomatik yollarla çözüm yolu kalmamıştır.

Ermenistan, yıllardır yaptığı kışkırtma hareketine devam ederek 27 Eylül Pazar sabah  Karabağ sınırından ağır silahlarla sivil halkı hedef alarak ateş açtı. Ermenilerin  amaçlarından biri oradaki köylüleri korkutarak boşaltıp sivil halkı kovmaktır.  Azerbaycan ordusu ise kendi halkını korumak için harekete geçerek Ermenilere ağır bir darbe indirmiştir. Şu ana kadar gelen bilgiye göre işgal altındaki 7 köy kurtarılmıştır. Stratejik acıdan önemli yerleri kurtarmıştır.  İnşallah devamı da gelecektir. Savaş halen devam etmektedir. Ermenistan askerleri korkudan toplarını tüfeklerini savaş alanında bırakarak kaçmaya başlamışlardır. Azerbaycan ordusu planlı ve kararlı bir şekilde hareket ederek Karabağ’ı yıllardır devam eden işgalden kurtararak toprak bütünlüğünü sağlamak amacındadır.

Ermenistan yönetiminin saldırganlığı dur durak bilmemektedir. Öncelikle Ermenistan yönetiminin şunu artık bilmesi gerekir. Uluslararası topluma çağrılar yapılarak artık bu savaşı önlenemez. Çünkü ilk ateşi Ermeniler açmıştır. Azerbaycan ordusu buna en ağır cevabı vererek kendi insanını ve vatanının savunmasını yapmaktadır. Azerbaycan’ın ve ordusunun bunu yapmaya gücü ve kudreti elbette vardır.

Ermenistan yıllardır uyguladığı vur kaç ile bir yere varamayacağını anlaması gerekir. Bu çatışmaları başlamasının tek sorumlusu Ermenistan yönetimidir. Şimdiye kadar Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin kararlarına rağmen Ermenistan, Dağlık Karabağ’dan çekilmediği gibi işgale devam etmek için her türlü oyunun içinde olmuştur. Azerbaycan artık bölgede büyük bir askeri güce sahiptir. Azerbaycan haklı olarak artık gereğini yapmaktadır.

Türkiye’nin Azerbaycan’ın bu haklı davasında elbette ki kardeş Azerbaycan’ın yanında olduğu bir gerçektir. Türkiye, Cumhurbaşkanı başta olmak üzere Türk Milleti ve devleti olarak kardeşinin yanında olduğuna kuşku yoktur. Şurası bir gerçektir ki, Ermenistan’ın bu son saldırısı, aynı zamanda Türkiye’ye yönelik düzenlenen tertibinde bir parçasıdır aslında. Ermenistan’ın bu saldırısını ülkemizin Doğu Akdeniz’deki başarısının ve bunu çekemeyen devletlerin  Ermenistan’ı kışkırtması yanı sıra 2 kardeş ülkenin son yıllarda her alanda sözde değil özde yakınlaşması ve 2 ülkenin birbirini hemen her alanda birbirini destekleyerek güçlenmesininde etkisi aşikardır. 

Karabağ Azerbaycan toprağıdır; Karabağ Türk’ün vatanıdır. Karabağ bizim öz vatanımızdır. Ermenistan bizim öz vatanımızda özümüze saldırmaktadır ve bizlerin vatanımızı savunmak, Azerbaycan olsun, Türkiye olsun Türk Devleti ve Türk Milleti olarak bizim kutsal görevimizdir.

Ermenistan’ın Azerbaycan toprağı olan Karabağ’daki işgali artık son verilmesinin zamanı gelmiştir. Karabağ’dan sonra bizim ata baba toprağımız olan Revan’a yani Erivan’a gelmelidir. Bilindiği üzere Ermenistan’ın bugün bulunduğu topraklar İrevan Türk hanlığının topraklarıdır. Ermeniler tarafından İşgal edilmiş olan  Azerbaycan’ın bu toprağı da elbet bir gün kurtarılacaktır. Böylelikle  Ermenilerinin kukla devletçi  anlayışı da bitirilmiş olur. 

Karabağ Türk’tür Türk Kalacaktır.                                                                                                                 

Oktay AKTAŞ

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.