1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Öğretmene yapılan saldırıya tepki
Öğretmene yapılan saldırıya tepki

Öğretmene yapılan saldırıya tepki

Türk Eğitim-Sen Kars Şubesi, Merkez Cumhuriyet Köyü İlköğretim Okulu’nda eğitim çalışanı Erhan Aras’a yapılan saldırıyı kınadı.

A+A-

Türk Eğitim-Sen Kars Şubesi Yönetim Kurulu adına Şube Başkanı Fahrettin Şimşekler tarafından kınamada şu ifadeler yer aldı:

“Bugün (13.10.2011) İlimiz Merkez Cumhuriyet Köyü İlköğretim Okulu’nda yine bir öğretmen arkadaşımıza saldırı olayı vuku buldu. Maalesef yine öğretmen arkadaşımız saldırıya uğradı .Öğrencilerin gözü önünde birkaç öğrenci velisi tarafından tekme tokat hastanelik edilinceye kadar dövüldü.

O köyün çocuklarına eğitim-öğretim vermek amacıyla orada bulunan ve o köyün çocuklarına hizmet eden öğretmenimiz maalesef darp edilmiştir.

Olay yerine gidip öğretmenlerle ve okul idaresiyle görüştüğümüzde, minibüsten indiklerinde iki kişinin Erhan Aras kimdir? Diye sorup aniden saldırdıklarını kendilerinin de şaşırdıklarını, ne olup bittiğini anlayamadıklarını söylediler. Okul müdürü ise kendisinin de tehdit edildiğini ifade etti.

Son zamanlarda Milli Eğitim Bakanı’nın öğretmenin üç ay tatil yaptığını, az çalıştıklarını, idareciliğin ateşten gömlek olduğunu ve bu gömleği giymeye talipli olanların idarecilik yapması gerektiği şeklindeki açıklamaları olmuştu. Bu şekilde öğretmeni halkın gözünde küçük düşürücü açıklamalarda bulunduktan sonra velilerin gözünde öğretmenler değersizleştirilmiştir.

Eskiden “eti senin kemiği benim” diyerek öğretmeni hem baba hem anne yerine koyan zihniyetin yerine öğretmen çocuğuma “gözünün üstünde kaşın var” diyemez hale getirilen bir zihniyetle karşı karşıya bırakılmıştır.

Oysa sayın bakanımızın bölgemizde eğitim çalışanlarının ne tür sıkıntılarla karşılaştıklarını bilmediği, öğretmenlerin sorunlarından bihaber olduğu anlaşılmaktadır.

Sayın bakanımız, bütün öğretmenlerin Çankaya’daki okullardaki gibi ortamlarda çalıştığını zannetmektedir.

Okulların açıldığı günden beri alan çalışmasına çıktığımız köylerde köy öğretmenlerinin yaşadıkları sıkıntıları, çektikleri çileleri birebir konuşarak ve gözlemleyerek tespit ettik. Bundan önce de yine öğretmenlere yönelik çeşitli saldırılar gerçekleşmiş ve arkadaşlarımız darp edilmiştir. O zaman da yazdığımız yazılarda ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlerimize sahip çıkılması gerektiğini, saldırıda bulunanların cezalandırılması gerektiği ve Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından basın açıklamasıyla saldırıda bulunan kişilerin aldıkları cezaların kamuoyuna duyurulmasının caydırıcı bir önlem olacağı kanaatini taşıdığımızı belirtmiştik. Bu uygulamanın da bu gün yaşanan olay veya benzeri olayların tekrarlanmaması açısından caydırıcı ve önleyici olacağı kanaatindeyiz. Aksi halde kamuoyu, öğretmene yapılan saldırının, saldıranın yanına kâr kaldığı kanısına varacaktır.

Türk Eğitim-Sen Kars Şubesi olarak her zaman olduğu gibi yine eğitim çalışanlarının yanında yer alacağımızı, saldırıyı gerçekleştirenleri kınadığımızı kamuoyuna duyuruyoruz. Herkesin eğitim çalışanına sahip çıkmasının, öğretmenine sahip çıkmasının kendi çocuğunun geleceğine sahip çıkması demek olduğunun farkında olması gerektiğine inanıyoruz.

Bu saldırıyı kınarken öğretmenimiz Erhan Aras’a geçmiş olsun diyor bu olayın son olması temennisinde bulunuyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.