1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Öğrencilerin engelli duyarlılığı
Öğrencilerin engelli duyarlılığı

Öğrencilerin engelli duyarlılığı

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri Topluma Hizmet Uygulaması kapsamında yaptıkları çalışma sonucunda topladıkları kapakları engelli sandalyesi almak üzere Dolunay Derneği’ne hediye ettiler.

A+A-

Topluma Hizmet Uygulaması ders hocası Mucip Demir’in öncülüğünde yapılan kapak çalışmasında yer alan toplam 14 öğrenci, toplamda 215 kg kapak toplayarak, Dolunay Derneği’ne tekerlekli sandalye almak üzere hem ödevlerini tamamladılar, hem de engelliler için bir yardım etme şansı yakaladılar.

Bu kapak çalışması sayesinde sosyalleştiklerini ve birlikte hareket etme bilincinin uyandığını ifade eden öğrenciler, topladıkları kapakların yarısını da memleketlerinden getirdiklerini ifade ettiler. Kapakların doğaya ne kadar zarar verdiğini de bu çalışma sayesinde öğrendiğini belirten Kafkas Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 3. sınıf öğrencilerinden Şafak Şahin “Ben eskiden kapakların önemsiz olduğunu düşünüyordum ve pet şişenin daha fazla, daha ağır olabileceği düşüncesindeydim ama öğrendim ki kapaklarda kullanılan ham madde oranı daha yüksek ve doğa için daha tehlikeli. Kapak projesine böylelikle kendimiz karar verdik ve arkadaşımızın tavsiyesi üzerine Dolunay Derneği’ne gelerek topladığımız kapakları bu şekilde değerlendirdik.” dedi. Çalışmada ismi geçen bir diğer öğrenci Uğur Bayrak ise, “Bizim başlangıçtaki amacımız bir dersin ödeviydi ama daha sonra işin içine girdik ve olayın bilincine vardık. Bu sayede dersimizi verirken bir başka ders daha almış olduk. Bizim yaptığımız çalışmayla alınacak olan tekerlekli sandalye dışında toplumun bilinçlenmesi sağlandı ve çevremizdeki insanların bu olaya bakış açısı değişti. Bu etkinliği yapmamızın en büyük amacı ise geri dönüşüme katkıda bulunmak ve engelli vatandaşlarımıza bir nebze olsu katkıda bulunmaktır.” şeklinde konuştu.

Dolunay Derneği Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak da öğrencilerin bu duyarlı davranışını tebrik ederek, ders için de olsa bu yaklaşımlarından dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ettiğini ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.