1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Öğrencilere Trafik Eğitimi
Öğrencilere Trafik Eğitimi

Öğrencilere Trafik Eğitimi

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde İlçe Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği uzmanlarınca, ilköğretim okullarında öğrencilere teorik ve pratik trafik eğitimi verildi.

A+A-

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde İlçe Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği uzmanlarınca, ilköğretim okullarında öğrencilere teorik ve pratik trafik eğitimi verildi.

 

Sarıkamış İlçe Emniyet Müdürlüğü, Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliğinde görevli polis memurları Eylem İlkay Karakuş, Asım Duygu ve Latif Arğaç ilk olarak Kazımkarabekir ilköğretim okulu salonunda toplanan öğrencilere eğitim verdiler. Karşıdan karşıya geçiş kurulları, okul servis araçlarına ait kurallar, öğrenciler tarafından bilinmesi gereken trafik işaretleri, Emniyet kemeri ve yaya geçitlerini kullanma, kaldırımsız yollarda gece-gündüz yürüme ve bisiklete binme, trafik kuralları, trafik işaretleri, levha ve cihazları, taşıtların durdurulması, yayaların taşıtlara, taşıtlarında yayalara karşı geçiş önceliği hakkının nasıl ve hangi şartlar altında kullanabileceği konularında slayt gösterimi eşliğinde bilgi verildi.

Polis memurları öğrencilere, özellikle yollarda bisiklet kullanırken çok dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundular.

 

Daha sonra görevli trafik polisleri 2 öğrenciye trafik yelekleri giydirip ellerine “dur”, “geç” reflektör levhaları vererek, okul önünden geçen ana caddede uygulamalı eğitim yaptırdı.

 

Ana caddede bir süre araçları durduran öğrenciler, arkadaşlarını yolun bir tarafından diğer tarafına geçmelerini sağladı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.