1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Nesimi`nin 650’inci doğum yıldönümü Kars’ta da kutlandı
Nesimi`nin 650’inci doğum yıldönümü Kars’ta da kutlandı

Nesimi`nin 650’inci doğum yıldönümü Kars’ta da kutlandı

Kars'ta Azerbaycan Şairi İmadeddin Nesimi`nin doğumunun 650. yıldönümü münasebetiyle “Bende Sığar İki Cihan” başlıklı program düzenlendi.

A+A-

Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu ile Kars Kafkas Üniversitesi`nin Azerbaycan Dili ve Edebiyatı Bölümünün ortaklaşa düzenlediği büyük Azerbaycan Şairi İmadeddin Nesimi`nin doğumunun 650. yıldönümü münasebetiyle “Bende Sığar İki Cihan” başlıklı program düzenlendi.

Azerbaycan ve Türkiye`nin milli marşalarının okunduğu programa protokol üyeleri, Kars Kafkas Üniversitesi idari heyetinin yanısıra öğretim üyeleri ve öğrencileri, STK ve basın mensupları katılım sağladı.

Ardından her iki kardeş ülkenin toprak bütünlüğü, egemenliği ve bağımsızlığı uğrunda canlarını feda eden şehitlerimizin aziz hatırası bir dakikalık saygı duruşu ile yad edildi. Devamında ünlü sanatçı Sami Yusuf`un Nesimi ile ilgili ifası takdim edildi.

Daha sonrada Azerbaycan Kars Başkonsolos Nuru Guliyev, Kafkas Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Çulpan Çetin`in ve öğretim görevlisi Gönül Guliyeva`nın konuşmaları dinlenildi. Konuşmalarda İmadeddin Nesimi`nin bütünlüğünden ve eşsiz yaradıcılık üslübündan bahs edildi.  Belirtildi ki, Azerbaycan Cumhuriyeti`nin Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev tarafından imzalanan ilgili kararname ile 2019 senesi Azerbaycan`da Nesimi yılı olarak kutlanılmaktadır. Tarihinde ilk kez Nesimi`nin hayat ve yaradıcılığı dünya toplumuna bu kadar geniş ve kapsamlı şekilde ulaştırıldı.

Programın sonunda Kafkas Üniversitesi öğrencileri tarafından İmadeddin Nesimi`nin şiir ve gazelleri okundu.

nesimi`nin-650’inci-dogum-yildonumu-kars’ta-da-kutlandi-(1).jpgnesimi`nin-650’inci-dogum-yildonumu-kars’ta-da-kutlandi-(2).jpgnesimi`nin-650’inci-dogum-yildonumu-kars’ta-da-kutlandi-(3).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.