1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Narmanlı öğrenciler Kars’ı gezdi
Narmanlı öğrenciler Kars’ı gezdi

Narmanlı öğrenciler Kars’ı gezdi

Erzurum’un Narman ilçesi öğrencileri Doğu’nun uygar ve çağdaş kenti, cumhuriyetin temellerinin atıldığı, ilk gazilik unvanına sahip serhat şehir Kars’ı gezdi.

A+A-

Narman Salih Zeki Dilek Orta Okulu ve Narman Eğitimciler Derneği Üyeleri tarafından ortaklaşa hazırlanarak Gençlik ve Spor Bakanlığına sunulan ‘Kuzeyin ve Güneyin evlatları buluşuyor ‘ projesi kapsamında 40 öğrenci 10 öğretmen nezaretinde Kars’a geldi. İlk ziyaret 90 bin şehidi bağrında barındıran Sarıkamış’a gerçekleştirildi. Allah-u Ekber Dağlarının eteklerindeki Narman ilçesinden Sarıkamış’a yapılan ziyaret ilk durak ise şehitlikler oldu. Şehitlikleri ziyaretlerinde bolca dua eden ve ilçenin tarihi mekanlarını ziyaret eden öğrencilerin ikinci durağı ise tarih kokan Kars oldu. Kars’ta bulunan tarihi yerleri ziyaret eden Narmanlı öğrenciler ikinci günde de Kars Kalesi ve Ani Ören Yeri olmak üzere, Evliya Camii Külliyesinde bulunan Şehit Ebu-l Hasan Harakani Hazretleri türbesi, kale eteklerindeki tarihli doku ve kent gezisine katıldılar.

Kars’ta 15 yıldır gazetecilik mesleğini sürdüren Narmanlı Bedir Altunok’u da ziyaret eden grup, bolca hatıra fotoğrafları çektirdikten sonra güzel anı ve bilgilerle Kars’tan ayrıldılar.

Proje Koordinatörü Cemal Çakır, “İlçemizin başarılı 40 öğrencisini alarak ilk günü Sarıkamış Şehitlikleri, Katarina Köşkü, Kayak Merkezini gezdirdik. Öğrencilerimizin 1915 Sarıkamış Harekâtında şehit olan askerlerin maneviyat olarak tatmalarını sağlamak için geldik. Öğrenci ve öğretmenlerimizde oldukça memnun kaldılar. Bu tür projelere desteklerinden dolayı Genlik ve Spor Bakanlığına teşekkür ediyoruz.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.