1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mustafa Özyağcı, HDP’den Kars Milletvekili aday adayı
Mustafa Özyağcı, HDP’den Kars Milletvekili aday adayı

Mustafa Özyağcı, HDP’den Kars Milletvekili aday adayı

Gazeteci İletişim Uzmanı Mustafa Özyağcı, HDP Kars Milletvekili aday adayı oldu.

A+A-

Araştırmacı Gazeteci ve İletişim Uzmanı Mustafa Özyağcı, HDP Kars milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Araştırmacı Gazeteci ve İletişim Uzmanı Mustafa Özyağcı, 14 Mayıs tarihinde yapılacak olan 28. dönem Milletvekili Genel Seçimleri için Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunu kalabalık bir kitle ile gelerek HDP İl Başkanlığında yaptı.

HDP’de ilk başvuruyu yapan Mustafa Özyağcı, aday adaylık başvuru dosyasını HDP Kars İl Eş Başkanları Cengiz Anli ve Hacer Karataş’a teslim etti.

MUSTAFA ÖZYAĞCI'NIN ÖZGEÇMİŞİ

Gazeteci Mustafa Özyağcı, uzun yıllardır sosyal, kültürel, toplumsal ve tarihsel olaylar üzerine bilimsel araştırmalar yaptı. Yurtdışından 2005-2010 yılında Lefke Avrupa Üniversitesi İletişim Bilimleri Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olduktan sonra aynı üniversitede 2011-2015 yılları arasında İngilizce Yüksek Lisans tahsilini tamamladı. Özyağcı yüksek tahsilinin ardından Yakındoğu Üniversitesi’nde iletişim ve siyasal araştırmalar üzerine Doktora çalışmasını yürüttü.

Aynı zamanda 2010 yılında Kıbrıs Medya Grubu’nda başladığı gazetecilik mesleğine halen sürdürmekte. Yurtiçinde ve yurtdışında gençlik yıllarından beridir HDP çizgisindeki partilerde çalışmalar yürüttükten sonra 4 yıldan bu yana Kars’ta Halkların Demokratik Partisi’nde aktif siyaset yürüten Özyağcı, ayrıca birçok sivil toplum örgütünden de aktif görev aldı. Türkçe ve Kürtçe dillerinin yanı sıra iyi seviyede İngilizce’de bilmektedir.

Özyağcı, yaptığı açıklamada, “Ülkede gelişen politik ve siyasi sorunların çözümüne yönelik yeni bir bakış açısı kazandırmanın tek yolu halkın partisi HDP'dir. Hep birlikte, ülkede siyasal değişimin yaşanması için mücadeleye devam edeceğiz. Yeni bir yaşamın inşaası ve Türkiye halklarının kazanımları konusunda ortak akıl ve kararlılıkla çözüm üretmeye geliyoruz. Umudun meşalesi ve çözümün anahtarı halkın partisi HDP'dir” dedi.

f99ae0f4-3b58-4231-a530-6a208b826a14.jpeged24d1a2-6103-414c-aa20-71a692f43990.jpeg6206eba7-8602-4262-861c-7e3ad057d797.jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.