1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Murat Çobanoğlu KAÜ’de anıldı!
Murat Çobanoğlu KAÜ’de anıldı!

Murat Çobanoğlu KAÜ’de anıldı!

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Türk Halk Bilimi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü tarafından “Türk Halk Bilimi Günleri” çerçevesinde Merhum Aşık Murat Çobanoğlu’nu anma etkinliği düzenlendi.

A+A-

KAÜ Türk Halk Bilimi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yard. Doç. Dr. Kürşat Öncül öncülüğünde Kafkas Üniversitesi Necdet Leloğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen anma etkinliğine Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Güler, Kültür Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, Rektör Yardımcısı Mitat Şahin, Milliyetçi Hareket Partisi MHP İl Başkanı Yaver Özcan, eğitimciler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Türk Halk Bilimi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yard. Doç. Dr. Kürşat Öncül açılış konuşması yaptı. Daha sonra Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Bölümü 3’üncü sınıf öğrencilerinden Şennur Güler, “Murat Çobanoğlu’nun Hayatı ve Aşıklığı” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Karslı aşıklardan Aşık Mahmut Karakaş’ın da Murat Çobanoğlu’na ait eserlerin dinletisinin yapılmasıyla devam eden anma programında, Gazi Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi’nden gelen konuklar tarafından ise katılımcılara “Kültür Toplum Yönetim İlişkisi” ve “Moğolistan’daki Türk Halkları ve Kültürleri” konulu panel düzenlendi.

“SİYASET KÜLTÜRLERE GÖRE ŞEKİLLENİYOR”

Hacettepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Halk Bilimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Gül’ün panelde ele aldığı “Moğolistan’daki Türk Halkları ve Kültürleri” konusuyla katılımcıların geçmiş kültürlere yönelik bilgi sahibi olmasına büyük ölçüde katkı sağlarken, Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Halk Bilimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ruhi Ersoy’un “Kültür Toplum Yönetim İlişkisi” konulu paneliyle gerçekleştirdiği konuşmada Türkiye’nin kültüründen, geçmiş yıllarından ve bu gün içerisinde bulunduğu durumdan uzun uzun örnekler verdi. Geride bıraktığımız Nevruz Bayramı hakkında da konuşma yapan Ruhi Ersoy, Diyarbakır’da kutlanan Nevruz Bayramı ile Kars’ta kutlanan Nevruz Bayramı arasındaki farkın herkes tarafından görüldüğünü söyleyerek, siyasetin de kültürlerle birlikte yürütüldüğünün altını çizdi. Üstü kapalı şekilde süreç hakkında da açıklamalarda bulunan Ersoy, “Süreç boyunca bu güne kadar sessiz kalan sağduyulu devlet adamlarının seslerini yükseltmelerinin zamanının geldiğini düşünüyorum.” diye konuştu. Anma programı ikramlarla sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.