1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Muhteşem Geri Dönüş
Muhteşem Geri Dönüş

Muhteşem Geri Dönüş

​Kars Anadolu İmam Hatip Lisesi Edebiyat Öğretmeni Emine Şeker öncülüğünde başlatılan ‘Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok’ projesi dahilinde kullanılmayan ve eski olan eşyalar değerlendirildi.

A+A-

Kars Dolunay Derneği Başkanı Bahattin Şeker’in eşi Emine Şeker öncülüğünde Kafkas Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü, El Sanatları Hocası Abıhayat Kırzıoğlu ve Sabahat Güler, İstiklal İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmeni Hatice Tekeş, Arapça öğretmeni Mutlu Ay Yerli, Kafkas Üniversitesi’nde görevli bayan öğretim üyeleri, Dolunay Derneği gönüllü bayan üyeleri ve öğrencilerin de katılımıyla yoğun ilgi bulan proje, emekle birleşince ortaya çıkan ürünler göz kamaştırdı.

Atık malzemeleri, el sanatlarıyla yeniden ve eski işlevlerinden uzak yeni amaçlar için kullanıma kazandıran kadınlar, kermes bebeklerinden, eski kot pantolonlarından, kanepe örtülerine kadar birçok eski eşyanın geri dönüşümü sağladı. İki yıllık evli bir bayanın eskidiğini düşünerek proje için getirdiği gelinlik ise birçok ürünün oluşumuna renk kattı.

Proje dahilinde eski kot pantolonlardan çanta, kırık fincanlardan çiçek şelalesi, eski çiçeklerden kapı süsü, eski kanepe örtüsünden bayan kol çantası, bozuk gece lambasından kalemlik ve kayısı kutusundan mücevher kutusu bayanların yaratıcılığıyla yeni işlevleri için hazır hale getirildi. Proje kapsamında eski malzemelerin yeniden kullanılmasında toplum tarafından farkındalık oluşturma amaçlanırken, aynı zamanda yapılan malzemelerin görsel olarak da göze hitap etmesi dikkatlerden kaçmadı.

Söz konusu eserler 15-20 Mayıs tarihleri arasında Engelliler Yararına Final GAMP Caddesi Final Temel Lisesi karşısındaki Dolunay Derneği’nde düzenlenecek olan kermeste satışa sunulacak.

Tüm Kars halkı kermese davet edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.