1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Muhtar Müçük: “Mahallemize Dolmuş İstiyoruz”
Muhtar Müçük: “Mahallemize Dolmuş İstiyoruz”

Muhtar Müçük: “Mahallemize Dolmuş İstiyoruz”

Muhtar Özcan Müçük Fevzi Çakmak Mahallesinin, Kars’ın 23 mahallesi arasında ilin imkanlarından yararlanan en son mahalle olduğunu söyledi.

A+A-

Tacettin DURMUŞ 

Müçük, muhtarlık görevini yaptığı Fevzi Çakmak Mahallesinde yaşayan halkın yoksul olmasıyla birlikte, geri kalmaya da mahkum edildiğini ifade etti.

Kars il merkezinde bulunan 23 mahalleden sadece Fevzi Çakmak Mahallesine dolmuş servislerinin yapılmadığını söyleyen Müçük, bu nedenle mahalle halkının son derece mağdur olduğunu açıkladı.

Mahalle halkının zaten yoksul olduğunu da söyleyen Muhtar Müçük, mahallede daha önce var olan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Kafkas Üniversitesine bağlı yüksek okul ve Milli Eğitim Müdürlüğü lojmanlarının da kapatılmasının ardından mahallenin tamamen kaderine terk edildiğini de ileri sürerek, yetkililerin dikkatini çekti.

Fevzi Çakmak Mahallesinde lise ve ortaokul olmadığını da ileri süren Muhtar Özcan Mücük: “Mahallemize dolmuş seferleri konulmasını istiyoruz. Yaz kış mahalle halkı güçlükle ulaşımını sağlıyor. Mahalle halkımızın zaten fakir ve geri kalmışlığı hat safhadadır. Zaten büyük çoğunluğu da gecekondudur. Doğum ve Çocuk Hastanesi ile birlikte, yüksek okul ve milli eğitim lojmanları da taşındı. Halkımız doğup büyüdükleri mahallesini terk ediyor. Mahallemizde lise ve ortaokul da bulunmuyor. Kars’ta 23 mahalle var. 22 mahalleye dolmuş seferleri yapılmasına rağmen sadece bizim mahallemize dolmuş sereri yok.” dedi.

Mahallesi’nde bulunan boşaltılmış lojmanlar ve eski doğumevinin uyuşturucu madde kullananların mekanı olduğundan da yakınan, Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Özcan Müçük, mahallesinde çeşitli kurumlara ait binaların boşaltıldıktan sonra sahip siz bırakıldığını, sahipsiz kalan lojmanların ise kimliği belirsiz kişilere mekan olduğunu belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.