1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Muğdet Karadağ güven tazeledi
Muğdet Karadağ güven tazeledi

Muğdet Karadağ güven tazeledi

Sağlık-Sen Kars Şubesi'nin 1. Olağan Genel Kurulu'nda seçime tek listeyle giren Muğdet Karadağ başkanlığa getirildi.

A+A-

Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda yapılan kongreye; Genel Merkez Genel Sekreteri Menderes Turbay, çevre illerin şube başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri Sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, kongre delegeleri ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

 

Divanın oluşturulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Şube Başkanı Muğdet Karadağ, “Sağlık Sen’in yönetimini devir alırken amacımız memur kardeşlerimizi, memur haklarını en iyi savunduğuna inandığımız sağlık sen çatısı altında bir araya getirmekti. Ben ve ekibimdeki diğer kardeşlerim bütün olumsuzluklara ve haksız eleştirilere rağmen büyük bir özveriyle çalışarak Sağlık Sen’i ilimizde yetkili sendika haline getirdik. Bu mücadelemizde canla başla çalışan ekibimdeki kardeşlerime huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bizden önce sağlık sen yönetimi alan ve sendikanın bu güne gelmesinde emeği olan kardeşlerime de ayrı ayrı teşekkür ederim. Biz bu mücadeleyi hiçbir zaman kavga ederek, gürültü kopararak yapmadık. Bizim için sendikacılık ne idarecilerle kavga etmek ne de üyelerinin haklı taleplerine kayıtsız kalmaktır. Biz şuna inanıyoruz: idarecilerle kavga etmek, onlara iftiralar atmak, basın üzerinden ve çeşitli yollarla tehdit ederek onları baskı altına almaya çalışmak bir sendikayı büyütmez. Tam aksine küçültür, etkisizleştirir, adete güneş görmüş buz gibi eritir. Çünkü üyelerinizin taleplerini kavgalı olduğunuz idarecilere iletemezsiniz. Hal böyle olunca etrafınızdakiler haklı olarak dağılıp giderler. Şunu samimiyetle belirteyim ne zaman idarecileri tehdit eden onları eleştiren haberler yapıldığında ya da bizimle ilgili haksız eleştiriler ve yorumlar yapıldığında birçok kardeşim sendikalarından istifa edip Sağlık Sen’e üye olmuşlardır. Öz eleştiri yapması gerekenler kendi hatalarını göremezlerse üye kaybetmelerinin sorumluluğunda idarecilere yükleme kolaycılığına kaçarlar. Bende bu vesile ile istememende olsa bir kardeşimizi üzmüş veya kırmışsam huzurlarınızda kendilerinden özür diliyorum.” dedi.

 

Karadağ daha sonra şunları söyledi: “Sağlık Sen olarak her zaman ve her kes ile diyalog kapısını hep açık tuttuk. Üyelerimizle idare arasında bir köprü vazifesi görmeye çalıştık. İdare tarafından karşılanamayan haklı taleplerimize kayıtsız kalmayarak üyelerimizin haklarını aramak için çok değerli iki avukat kardeşimizle sözleşme imzaladık. Bu kardeşlerimiz üyelerimizin hukuki sorunları ile ilgilenmişler ve idari mahkemelerimize onlarca dava açmışlardır. Biz sadece üyelerimizin değil üyemiz olmayan ya da başka sendikaya üye olan diğer kardeşlerimizin de bize iletilen sorunları ile ilgilendik onlara da yardımcı olmaya çalıştık ve olmaya da devam edeceğiz. Son olarak biz Sağlık Sen’i sadece sağlık personeli arasında değil ilimizdeki tüm kamu çalışanları arasında bir tanışma, kaynaşma vesilesi, bir diyalog köprüsü ve bir kardeşlik projesi haline getirmeye çalışıyoruz.”

 

Sağlık Sen Genel Sekreteri Menderes Turbay da konuşmasında sendikal çalışmalara değindi. Turbay, şöyle konuştu: “Sağlık Sen’in yetkili sendika olmasından dolayı son iki yıldır sağlık çalışanlarına çok önemli kazanımlar elde ettik. Kongrelerin sadece yönetimleri seçen toplantılar olmadığını aynı zamanda ülkemizin ve milletimizin geleceği noktasında önemli kararların alındığı toplantılar olmalıdır. Geçmişte bu ülkede sendikacılığı idareciler eli ile yapanların bizi de kendileri gibi zannederek çalışmaklarımızdan dolayı bizi tercih eden üyelerimizin üzerinde baskı oluşturduklarına şahit olmaktayız. Ayrıca, bununla da yetinmeyip erhat şehrimiz Kars’ımıza ve sağlık çalışanlarına önemli hizmetler üreten kurum idarecilerine de hoyratça saldırıp iftiraya varıncaya kadar ileri gittiklerini esefle izlemekteyiz. Sendikacılık bir gönül işidir. Önemli olanda sağlık çalışanlarının gönlünü kazanmaktır. Sağlık Sen yapmış olduğu hizmetlerle ve elde ettiği kazanımlarla sağlık çalışanlarının gönlünü feth ederek onların desteği ile yoluna devam etmektedir. Sağlık Sen’i bu yolundan alı koyamayacaktır. Sağlık Sen bundan öncede olduğu gibi bundan sonrada hem Kars’ta hem de Türkiye genelinde büyümesine devam edecektir. Hiç bir ideolojik ve siyasi baskılarda Sağlık Sen’i sağlık çalışanları adına yapılan hizmet yolundan döndüremeyecektir. Kongrenin Kars ilinde çalışan sağlık personeline ve teşkilatımıza hayırlara vesile olmasını diliyor, kongreye katılanlara ve yönetime teşekkür ediyorum.”

 

AK Parti Kars Milletvekilleri Zeki Karabayır, Mahmut Esat Güven ile çok sayıda siyasetçi ve bürokratın kongreye gönderdikleri telgraflar okunduktan sonra seçimlere geçildi.

 

Seçimi tek liste ile giren Muğdet Karadağ başkanlığındaki yönetim kurulu listesi, kongreye katılan delegasyonun tamamının oyunu alarak kazandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.