1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. MÜFTÜ EVİŞ: “CAMİ HAYATIN MERKEZİDİR"
MÜFTÜ EVİŞ: “CAMİ HAYATIN MERKEZİDİR"

MÜFTÜ EVİŞ: “CAMİ HAYATIN MERKEZİDİR"

Kars İl Müftüsü Yusuf Eviş, her yıl 1 - 7 Ekim tarihleri arasında Ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta kutlanmakta olan ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ kapsamında, çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini açıkladı.

A+A-

Müftü Eviş, bu yılki teması ‘Cami hayatın merkezi’ temasıyla gerçekleştirilecek olan program kapsamında, Kur’an ziyafeti ve sabah namazı buluşması gibi etkinlikler düzenleneceğini duyurdu.

Ankara Kocatepe Camii İmam Hatibi Mehmet Atıcı ve Müezzin Kayyımı Furkan Tıraşçı ile Evliya Cami İmamı Müezzin Kayyımı Murat Umurbek’in düzenlenecek programlara katılarak Kur’an’ı Kerim tilaveti sunacaklarını belirten Müftü Eviş, tüm Kars halkını programlara katılmaya davet etti.

Yusuf Eviş açıklamasında; 4 Ekim 2019 Cuma günü saat 11.00’da Evliya Camisinde Kur’an ziyafeti ve 5 Ekim Cumartesi sabah saat 04.30’da Fethiye Camisinde sabah namazı buluşması programı düzenleyeceklerini de bildirdi.

Öte yandan İl Müftüsü Yusuf Eviş Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. Eviş mesajda: “Güzel ülkemizin her tarafında, mescit ve camilerde din hizmetlerinin en güzel şekilde deruhte edilmesi için gayret gösteren, topluma rehberlik ve önderlik eden, yaşantısıyla örnek olan, mihrabın, minberin ve kürsünün hakkını veren bütün din gönüllüsü kardeşlerimin Camiler Haftasını tebrik ediyorum. Ebediyete irtihal edenlere Cenab-ı Hak’tan rahmet niyaz ediyorum. Rabbim, minarelerimizden yükselen yüce daveti ve namazın aydınlığını ülkemizin üzerinden eksik etmesin.” Dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.