1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Müftü Bayram Yetim Çocuklarla İftar Sofrasında Buluştu
Müftü Bayram Yetim Çocuklarla İftar Sofrasında Buluştu

Müftü Bayram Yetim Çocuklarla İftar Sofrasında Buluştu

​​​​​​​Kars İl Müftülüğü öncülüğünde Türkiye Diyanet Vakfı Kars Şubesi Kadın Kolları ve Gönüllüleri "15 Ramazan Dünya Yetimler Günü" münasebetiyle yetim çocuklar ve ailelerine yönelik iftar programı düzenlendi.

A+A-

İl Müftüsü Hamza Bayram ve eşi Sibel Bayram, iftar programına katılan yetimlerle iftar sofrasında bir araya gelerek yetimlerle teker teker sohbet ettiler.

Programda konuşan İl Müftüsü Bayram ; “Peygamberimizin arkadaşları ile beraber iftar sofrasında buluşmak bizim için ayrı bir şeref kaynağı ve  diğer günlere nazaran daha anlamlı. Sizlerin de bildiği gibi Efendimiz bütün  insanlığa şefkatli ve merhametli idi ama çocuklara ve özelliklede yetim çocuklara ayrı bir şefkati vardı. Kendisi de yetim olarak büyüdüğünden yetimleri devamlı olarak korur, haksızlığa uğradıkları zaman haklarını arardı. Toplumda, ilâhî imtihanın bir cilvesi olarak bâzı kanadı kırık insanlar bulunur ki, Cenâb-ı Allah, diğer kullarına onlar hürmetine yardım eder ve toplumdaki kanadı kırıklarla ilgilenmeyi, imkân sâhipleri için bir vazife kılmıştır. Bizleri bu akşam bu güzel iftar sofrasında buluşturan Rabbim cennetinde Peygamberimizin sofrasında da buluştursun.” ifadelerini kullandı.

Kars İl Müftülüğü ve TDV Kars Şubesi Kadın Kolları ve Gönüllüleri tarafından yetim çocuklara yönelik düzenlenen iftar programında bir araya gelen çocuklar hep birlikte iftar açmanın sevincini yaşadılar.

a1-284.jpga2-247.jpga3-222.jpga4-132.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.