1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Müdür Aydın, “Kars’ta Kütüphanesiz Okul Kalmayacak”
Müdür Aydın, “Kars’ta Kütüphanesiz Okul Kalmayacak”

Müdür Aydın, “Kars’ta Kütüphanesiz Okul Kalmayacak”

Milli Eğitim İl Müdürü Aydın Acay, Kars’ta ‘Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ projesinin devam ettiğini söyledi.

A+A-

Proje kapsamında birçok okula kütüphane kazandırılmış olduğunu belirten Müdür Acay, Kars il genelinde 321 yeni kütüphane ve 3 sıfır atık kütüphanesi oluşturulduğunu belirtti.

Kars’ta kitap sayısının 2021 yılında 213.286 iken bugünkü kitap sayısının ise 411.678’ e ulaşmış olduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Yıl sonu hedefi olarak planlanan hedeflerimize ekim ayından itibaren ulaşmış bulunmaktayız. Okuyan, araştıran, bilgiyi keşfeden ve üreten bir neslin yetişmesi için var gücümüzle çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Bu vesileyle projeye öncülük eden Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’ye, projeyi yürüten Sayın Millî Eğitim Bakanımız Mahmut Özer’e, projeye desteklerini sunan Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy’ a ve projenin ilimizde de başarıya ulaşması için desteklerini esirgemeyen Sayın Valimiz Türker Öksüz’ e şükran ve minnet duygularımı sunuyorum.

Öte yandan değişen ve gelişen toplum yapısı üreten, yaratıcı ve eleştirel düşünebilen, etkin iletişim kurabilen bireylere ihtiyaç duyar. Bu bireylerin yetişmesi için de kitap etkin bir araçtır. Kitap; bireyin bilişsel, duyuşsal ve sosyal becerilerini geliştirir. Erken dönemden itibaren kitapla tanışan bireylerin kelime dağarcığı gelişir ve düşünme yeteneği artar. Kitap okuma alışkanlığı, bireyin okuma eylemine zevkle devam edebilmesi için gereken bir beceridir. Teknolojik uyarıcıların fazla olduğu günümüzde çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak zor gibi görülebilir. Ancak bu alışkanlık bir kere kazanıldığında çocuğun bütün hayatı boyunca devam edecektir. Çocuklara bu alışkanlığı kazandırmak için ebeveynler ve öğretmenler birer model olmalıdır. Çocuğu kitapla tanıştırmalı, kitap sevgisi kazandırmalı, kitap okumak için uygun zamanlar oluşturulmalıdır. Aileyle birlikte başlayan kitapla tanışma süreci okullarda okuma becerisinin kazanılması ve bu becerinin gelişmesiyle devam eder. Kitap okumak öğretimin bir parçasıdır. Bu noktada bütün öğrencilerimizin kitaplarla tanışması, kitap okuma alışkanlığı kazanması bizim için önemlidir. Öğrencilerimizi okumaya teşvik etmek için okullarımızda uygun ortamlar, zamanlar oluşturmalıyız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi himayesinde, Millî Eğitim Bakanlığınca hazırlanan, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi 2021 yılında uygulamaya geçti. Bu projeyle birlikte öğrencilerimize sadece kitap okumak için değil; bilgiyi araştırarak birincil kaynaklardan ulaşma ve öğrencinin öğrenmeyi öğrenmesini sağlamak için uygun alanlar oluşturulmuş ve var olan bu alanların içerikleri zenginleştirilmiştir. Proje sayesinde ülkemizin en ücra köşelerinde bulunan köy okullarındaki öğrencilerimizde dâhil birçok öğrencimiz kütüphanelerde kitaplarla buluşmuştur. İlimizde de büyük önem verdiğimiz bu proje kapsamında birçok okulumuza kütüphane kazandırmış durumdayız.” Dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.