1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mobil SEO İçin Stratejiler
Mobil SEO İçin Stratejiler

Mobil SEO İçin Stratejiler

Mobil Seo Nedir?

A+A-

                     Mobil SEO İçin Stratejiler

Mobil Seo Nedir?

Mobil SEO, web sitelerini akıllı cep telefonu ve tablet gibi mobil cihazlarda tamamen görünür ve aramalarda keşfedilir hale getirmek için uygulanan en iyi metodoloji ve stratejilerdir.

Günümüzde her türlü işlem için çoğunlukla mobil cihazları kullandığımız varsayarsak mobil SEO, arama motoru optimizasyonunun vazgeçilmez unsurudur.

Hadi mobil SEO için dikkat edilmesi gerekenlere kısaca göz atalım.

Mobil SEO İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Mobil sayfa hızı
  • Responsive web tasarımı
  • Mobil içerik optimizasyonu
  • Açılır pencere kullanımından kaçınmak.

Mobil site hızından sonra en önemli olarak sayılabilecek mobil SEO uygulaması responsive web tasarımı olabilir. En önemlisi mobil site hızıdır çünkü mobil site hızı, kullanıcıların web sitenizin yüklenmesi için beklemelerini önler, daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunar ve hızlı yüklenen siteler arama motorlarında daha yüksek sıralamalara sahip olur, bu nedenle mobil site hızı önemlidir.

Peki bu duyarlı web tasarımı nedir ve neden yapılmalıdır?

Duyarlı Tasarımı Anlamak

Duyarlı tasarım kısaca kullanıcıların mobil cihazlarından web sitenize giriş yaptığında kolayca istedikleri şeylere ulaşmasını sağlayan, gözü yormayan ve göze hitap eden tasarım olarak tanımlanabilir.

Duyarlı Tasarım Avantajları

 Maliyet etkinliği:

Masaüstü ve mobil ekran kullanan ziyaretçiler için ayrı ayrı web siteleri oluşturmak çok daha maliyetlidir. Duyarlı tasarım ise bunu tek site üstünde çözebilir.

Esneklik

Web tasarımınız duyarlı olduğunda her ekran için ayrı tasarımları sizin yapmanız gerekmez, web siteniz bunu otomatik olarak yapar. Bu tasarım özellikle web sitenizde birkaç revizyon veya düzeltme yapmak istediğinizde büyük avantaj sağlar. Tek bir revizyon her kullanıcı ve ekran deneyimi için hemen kullanılabilir hale gelecektir.

Gelişmiş kullanıcı deneyimi

Kullanıcılar sitenize mobil cihazlardan giriş yaptığında zorluk çekmeden kolayca gezinebilmelidir. Herhangi bir görsel ya da içerik kaybı ile karşılaşmamalıdır. Kullanıcı deneyimi üst seviyeye çıkarabilecek bir takım uygulamalar mevcut. Örneğin “Başparmak Dostu Tasarım” kullanmak, kullanıcı deneyimini artırmanıza yardımcı olabilir. Başparmak dostu tasarım, kullanıcının sadece başparmağı ile sayfa hakimiyetine sahip olduğu, kolayca sayfa içerisinde gezinip, istediği içeriğe sayfayı sağa sola kaydırmadan ulaşabildiği tasarım olarak tanımlanabilir. Yine kullanıcı deneyimi için yazı tiplerini uygun boyutta seçilmelidir. Yazı tipi anlaşılır ve font okunabilirliği kolaylaştıracak kadar büyük olmalıdır. Reklam konumlamalarını mobil cihazlarda farklı kullanabilirsiniz. Örneğin desktopta ilk başta yer alan reklam panelinin mobilde sayfanın en üst sırasında yer alması pek faydalı olmayacaktır. Kullanıcı bu durumda daha içeriğe ulaşmadan reklam ile karşılaşmış olacaktır. Onun yerine mobilde satır aralarına yerleştirmek daha faydalı olacaktır.

Arama motoru optimizasyonu avantajları

Google gibi arama motorları, mobil uyumlu web sitelerini tercih eder. Duyarlı bir tasarım, bir sitenin arama motorlarında daha yüksek sıralamalarda yer almasına yardımcı olabilir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.