1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mısır’da yaşananlar protesto edildi
Mısır’da yaşananlar protesto edildi

Mısır’da yaşananlar protesto edildi

Mısır’da yaşanan olayları protesto etmek için Sarıkamış Gaziler Meydanında Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Sarıkamış Şubesince etkinlik düzenlendi.

A+A-

AGD Şubesi’nce Gaziler Meydanında düzenlenen etkinlikte, kur’an-ı Kerim okundu dualar edildi.

Dernek Başkanı Kamil Boz, burada yaptığı basın açıklamasında, Mısır’da yapılan haksızlıklara karşı, Mısırlıların yanında olduklarını göstermek,  açısından destek olmak amacıyla etkinliğin düzenlendiğini belirtti.

Mübarek Ramazan ayı içerisinde hasbi yüreklerde kardeşliğin ve merhametin daha da çok hissedildiği bir zaman diliminde olduklarını ifade eden Boz, şunları kaydetti: ” Tuttuğumuz oruç bize elimizdekini paylaşmayı ve yaraları sarmayı emrederken, Müslüman bir ülkede ve sözde o ülkenin mensuplarından olan zihniyetin yeni yaralar açması kan dökmesi ve halkına zulüm etmesi kabul edilemez. Seçilmiş bir Cumhurbaşkanını zorla alı koyan ve kendi halkını öldürmekten çekinmeyen bu firavun zihniyetini esefle kınıyoruz. Mısır ordusunda yer alan şerefli askerleri istifaya davet ediyoruz. Tüm dünya’yı Mısır’da olup bitenlere karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz.”

Basın açıklaması yapıldıktan sonra AGD üyeleri  ve vatandaşlar,ellerindeki “Üzülme Mursi Ümmet Seninle”,”Defol Sisi Seninleyiz Mursi ”,” Mısıra Selam Direnişe Devam” yazılı dövizlerle sessizce dağıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.