1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Miraç Kandili Ziyareti
Miraç Kandili Ziyareti

Miraç Kandili Ziyareti

Kars’ın Selim ilçe Müftüsü Ahmet Dilek, müftülük personeli ile birlikte Miraç Kandili dolayısıyla İlçe Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya’yı makamında ziyaret etti.

A+A-

İlçe Müftüsü Ahmet Dilek, ziyaret sırasında yaptığı değerlendirmede, 'Miraç, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in bir gece Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksâ'ya, oradan da Yüce Allah'ın huzuruna vardığı, içerisinde pek çok hikmet ve sırların bulunduğu mübarek bir yolculuğun adıdır” Müftü Dilek, “Bu yolculuk, varlık düzeyinde, hakikat göğünün katmanlarında olduğu kadar, Allah'a ulaşmak için kat etmesi gereken yolu görmek isteyenlere de emsal teşkil eden kutlu bir yolculuktur. Bu anlamda Miraç, insanın erdem yolculuğunu, beşerîlikten insanîliğe yükselişini ifade etmektedir. Bunalan ruhlara, manevî hayatın ihmaliyle daralan ve katılaşan kalplere bu gecenin huzur getirmesi dileğiyle hemşerilerimizin ve bütün Müslüman kardeşlerimizin Miraç Kandilini tebrik ediyor, bu mübarek gecede Yüce Mevla’ya açılan ellerin ve yapılan duaların kabul olmasını Cenabı Hak’tan niyaz ediyorum” dedi.

İlçe Kaymakam Mehmet Nebi Kaya, ise konuşmasında “Birisi sizi seviyorum, sizi düşünüyorum, sizi izliyor, sizi koruyorum diyorsa tahmin etmeliyiz ki cc Allah’tır. Ona emanet olun, ona sarılın, onu sevin, ondan umudunuzu kesmeyin çareler kulda değil “Rahman ve Rahim olan (Allah) tandır. Allah’ım sizleri korusun kandiliniz mübarek olsun” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.