1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Minnetle Anıyoruz....
Minnetle Anıyoruz....

Minnetle Anıyoruz....

Büyük Önder Atatürk, tüm yurtta düzenlenecek törenlerle anılacak...

A+A-

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Atatürk, ölümünün 72. yılında tüm yurtta düzenlenecek törenlerle anılacak.

 

Kars’taki törenlerde sabah saat: 08.45’de Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla baylayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde şanlı Türk bayrağı göndere çekilecek. Saat 09.00’u 5 geçe Tİ işareti ile 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulacak. Müteakiben İstiklal Marşı okunacak ve Marşın ikinci kıtasında bayraklar yavaş yavaş yarıya indirilecek.

 

Törenler daha sonra Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda devam edecek. Burada da saygı duruşu ve 10. Yıl Nutku’nun 2 dakikalık bölümü banttan dinletildikten sonra İstiklal Marşı okunacak. Atatürk’ün biyografisi ve şiirlerin ardından Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ataya cevabı okunacak. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli bir öğretmenin “Atatürk İlke ve İnkilapları” konulu konuşmasından sonda Atatürk Oratoryosu sahnelenecek. Tören; Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türkülerle son bulacak.

 

Kafkas Üniversitesi Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonu’nda da Atatürk’ü anma programı icra edilecek ve konferans verilecek.

 

Veteriner Fakültesi önünde saat: 08.50’de Atatürk büstüne çelenk sunumu ve saygı duruşunda bulunulacak.

 

Saat 14.00’de de saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven bir konuşma yapacak.

Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enver Konukçu da “Mustafa Kemal Paşa ve Doğu” konulu konferans verecek.

 

12 Kasım Cuma günü saat: 13.30’da da Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda Milli Eğitim’den bir öğretmen tarafından, “Atatürk ve Atatürk’ün İlke ve İnkilapları” konulu konferans verilecek ardından da “Bilinmeyen Yönleri İle Atatürk” konulu sinevizyon gösterisi sunulacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.