1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Minikler ders başı yaptı
Minikler ders başı yaptı

Minikler ders başı yaptı

Tüm yurtta olduğu gibi Kars’ta da 5 bin 400 okul öncesi ve ana sınıfı öğrencisi okula uyum sağlamaları için bugün ders başı yaptı.

A+A-

Konuyla ilgili açıklama yapan Kars Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, “2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı okul öncesi ve ilköğretim okulları bu gün itibariyle başladı ve liselerde ise 19 Eylül’de başlayacak. Okula uyum sağlamaları açısından aralarında bir hatta ara olsu.” dedi.

Kars merkeze dört anasınıfı olan okul olduğunu ve onları bugün ziyaret ettiğini de belirten Budak, “İlimize atan tüm öğretmenlerimizde hazırlıklarını tamamlamış ve göreve hazır durumdadırlar. Bu dönemde öğretmen sayımızda ciddi oranda bir artış vardır.” diye konuştu.

Bayan öğretmen sayısının da erkek öğretmen sayısından daha fazla olduğunu belirten Budak, “Özellikle ilimize bu yıl bayan öğrenci sayısı erkek öğretmenlere göre yüzde 70 oranında artış göstermektedir. Kalan öğretmen ihtiyaçlarımız ise Eğitim Fakültesi mezunu olup da atanamayanlardan karşılanacaktır. Bu nedenlerle yeni dönemde Kars’ta Eğitim ve Öğretim açısından ciddi bir sıkıntı yaşanamayacaktır. Geçen yıla göre daha da iyi şartlarda eğitim imkanı bulacaklardır. Derslerin boş geçmemesi için bütün terdirler alınmıştır. Okullarımızın onarımları gerçekleştirilmiştir.” şeklinde konuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.