1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ‘Milli İrade’ Nöbetini Sürdürüyor
‘Milli İrade’ Nöbetini Sürdürüyor

‘Milli İrade’ Nöbetini Sürdürüyor

Kars Halkı ‘Milli İrade’ Nöbetini Sürdürüyor

A+A-

Karslılar milli irade için sokaklarda nöbet tutmaya devam ediyor.

Darbe girişimi sırası ve sonrasında meydana inen Karslılar demokrasi nöbeti için Faikbey Caddesi üzerinde bulunan Kars Emniyet Müdürlüğü ve AK Parti İl Başkanlığı’nın önünde darbe girişiminin 3. Gününde de sabahın ilk ışıklarına kadar nöbet tuttu.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine meydanları bir an olsun boş bırakmayan Kars halkını, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey ve AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın başta olmak üzere, mülki idare amirleri ve siyasi parti temsilcileri de yalnız bırakmadı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın da telefon bağlantısıyla katıldığı demokrasi nöbetiyle Kars sokakları, ellerinde Türk bayrakları taşıyan vatandaşların tekbirleri ve sloganlarıyla yankılandı. AK Parti Kars İl Başkanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan vatandaşlar, telefonla seslenen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Başkanı Ahmet Arslan, “Üç gündür bir mücadele var. Ne yazık ki darbeci müsveddesi birilerinin bu ülkenin geleceğini karartmak adına yaptığı bir girişim var. Allah’a şükür ki başımızda Recep Tayyip Erdoğan var. Onun dik duruşu, Başbakanımızın dik duruşu, bizlerin gayreti ile bu olayın gereği yapılmıştır. Ancak burada en önemlisi vatandaşımızın sokağa çıkarak dik duruşudur. Bundan dolayı ben bütün hemşerilerime teşekkür ediyorum. Parti ayrımı yapmadan bu darbeye karşı el ele vererek işbirliği içerisinde üç gündür sokakları tutan ve meydanları tutan, kendi iradesine sahip çıkan sizlere çok teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun” dedi.

Kars’ta vatandaşlarla birlikte sokakta ‘demokrasi nöbeti’ tutan Milletvekili Yusuf Selahattin Beyribey de vatandaşlara desteklerinden dolayı teşekkür ederek, vatandaşlara; “Birçok ihtilalde bahaneler yaratılmıştır ve getirdiği hiçbir şey olmamıştır, ekonomi dibe vurmuştur. Buradaki herkese soruyorum. Ülkede ne vardı da girişim yapmaya kalkıştılar? 10 yıldır söylüyorum bunların niyetleri Türkiye değil, bunların niyetleri bu ülkeyi Suriye, Irak, Mısır durumuna bırakmak, ekonomik durumu yok etmek. Çocuklarımızın, karılarımızın sokaklarda dilenmesini, 60'lı yıllarda olduğu gibi çocuklarımızın yalın ayak olmasını sağlamak. Demokrasiye engel olmak amacıyla yola çıktılar ama yola çıkarken düşünmediler ki bu millet seçtikleri milletvekillerinin arkasındadır, seçtikleri cumhurbaşkanının yanındadır” diye seslendi.

Darbe girişiminin ilk gününden itibaren adeta vatandaşlarla birlikte tankların önünde siper olan ve vatandaşları yönlendirme, sakinleştirme mücadelesiyle sesi tamamen kısılan AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, demokrasiye yapılan darbe karşısında Karslılarla birlikte kalkan olduklarını dile getirdi. Çalkın, “Bu ülkede 7’den 70’e herkes darbenin karşısında olduğunu net bir şekilde tüm dünyaya göstermiştir. Bu girişimlerde bulunan vatan hainleri gördüler ki bir hükumet değişecekse bu tankla tüfekle değil sandıklarla, milletin iradesiyle olur. Allah’a hamd olsun ki millet Türkiye’nin ve vatanın ne kadar önemli olduğunun bilincindedir. Allah’ın izniyle hiç kimse bizi bölemeyecek” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından vatandaşlarla kucaklaşan AK Parti Milletvekili Selahattin Beyribey, İl Başkanı Adem Çalkın ve Merkez İlçe Başkanı Yusuf Kaya, Faikbey Caddesi dolduran binlerce vatandaş ile birlikte ‘demokrasi nöbeti’ne sabaha kadar devam etti.

KARS, DEMOKRASİ NÖBETİ’NİN 4’ÜNCÜ GÜNÜNDE

Kars’ta Demokrasi Nöbeti’nin 4’üncü günün de katılımlar çığ gibi büyüyerek devam ediyor.

AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, tüm siyasi parti liderlerine çağrıda bulunarak, “Burası artık AK Parti binası önü değildir. Burası Demokrasi Meydanıdır.” dedi.

Kurum amirlerinin, sivil toplum örgütlerinin, imamların ve Müftü Mehmet Genç’in de burada olduğuna değinen Başkan Çalkın, “O gün hepsi korkmadan camilere gittiler, Selalar okudular. Eskiden darbeler Ezanları sustururdu şimdi Ezanlar darbeyi susturdu. Öyle bir zamana geldik.” şeklinde konuştu.

Kars’ın tarihi geçmişinde çok önemli yeri olan aşıklık kültürünün temsilcileri de demokrasi meydanında yerini alarak, kara kaplı sazlarıyla destek verdiler. Sazları ve sözleriyle her zaman meydanlarda olan aşıklar, bu kez kılıflarından çıkarmadıkları sazları ile demokrasiye ve milli idareye sessizlikle ve dörtlüklerle beraberlik örneği gösterdiler. Aşık Şenlik Kültür Derneği ve Murat Çobanoğlu Kültür Derneği aşıklarının kol kola girerek İl Emniyet Müdürlüğü önünde yaptıkları basın açıklamasını Aşık Şenlik Kültür Derneği Başkanı Günay Yıldız okudu.

AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey ise Karslıların her zaman devletinin, milletinin yanında Türk bayrağının atında ve vatanında olduğunu dile getirdi.

Darbe girişiminde bulunanların amaçlarda olduklarını söyleyen Vekil Beyribey, “Şimdi buradakilere soruyorum eve gittiğinizde başınızı yastığa koyduğunuz zaman bir düşünün Türkiye'de ne vardı da ihtilal yapıyorlar, ne oldu da ihtilal yapıyorlar bunların ihtilal yapmasının tek sebebi var çünkü bunları terör örgütleri gibi onun bunun maşası, o maşalarla benim yavrularımı, benim çocuklarımı, benim milletimi, benim devletimi benim bayrağımı yok etmek istiyorlar.” diye konuştu.

“İşte bu millet buna fırsat vermedi İstanbul da vermedi, Ankara'da vermedi, İzmir de vermedi bu devletin cumhur reisi olan Tayyip Erdoğan’ı bu maşalara teslim etmedi.” şeklinde konuşan Vekil Beyribey konuşmasını şöyle sürdürdü: “Karstakiler de burada yığıldı emniyeti birilerine teslim etmedi bunu Türkiye Cumhuriyeti de bilecek bizler de bileceğiz torunlarımız da bilecek.”

ARPAÇAYLILAR ‘DEMOKRASİ NÖBETİ’NDE TEK YÜREK OLDU

15 Temmuz gecesi Türkiye’de yaşanan TSK içerisindeki birtakım hainlerin darbe girişimi karşısında ilk dakikadan itibaren Arpaçay halkı, Arpaçay Cumhuriyet meydanında darbe ve teröre karşı dimdik ayakta durdu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin içinde yuvalanan FETÖ Terör Örgütü mensubu bazı cuntacı askerlerin başlattıkları darbe girişimini halkın iradesiyle, birlik ve beraberlik içerisinde bertaraf eden Arpaçay halkı Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak ‘demokrasi nöbetine’ devam etti.

Demokrasi nöbetine ellerinde Türk bayraklarıyla gelen Arpaçaylılar sabaha kadar Cumhuriyet meydanında birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.