1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Milletvekili Özgündüz Kars’ta
Milletvekili Özgündüz Kars’ta

Milletvekili Özgündüz Kars’ta

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, Kars’tan hükümekete sesledi ve 2015 Ggenel seçimlerinin startını verdiklerini açıkladı.

A+A-

Partisinin İl Başkanlığı’nı ziyaret eden CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, burada İl Başkanı Mustafa Aras ve partililer tarafından karşılandı.

Ziyaretin ardından basın toplantısı düzenleyen Özgündüz, Kars’a gelmesinin sebebinin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu’nun vermiş olduğu 2015 seçimleri startı olduğunu belirterek, “Burada aranızda bulunmamın sebebi de budur” dedi.

“Şuanda benim gibi 20 milletvekili arkadaşım 20 ayrı ilde bu açıklamayı yapmakta.” diyen Özgündüz, “Bildiğiniz gibi bugün 25 Aralık, 17 25 Aralık yolsuzluk ve hırsızlık haftasının yıl dönümü. 25 Aralık bitmeden bu açıklamayı Kars’a gelerek sizlerle paylaşmak istedik. Belki yeni yıl sonrasına kalacak diye düşünüyorduk ancak 25 Aralık bitmeden yapmayı düşündük.” diye konuştu.

Özgündüz ayrıca, “Türkiye’de yolsuzluklar yakın siyasi tarihimizin ayrılmaz bir parçası olmuştur. Pek çok hükümetler döneminde bakanlar kurulun bir yada iki üyesi yüce divana sevk edilmiştir. Şuanda da AKP hükümetinin dört bakanı yani kabinenin yüzde 20’si şüpheli konumundadır. Meclis yolsuzluk soruşturma komisyonu bu konuda soruşturma yapmaktadır. 17-25 Aralık’ta ortaya çıkan tablo bu hükümetin neredeyse tüm organlarının yolsuzluğa bulaştığının göstergesidir. CHP’nin partimizin 17-25 Aralık yolsuzlukla hırsızlıkla mücadele haftası kabul ettiği bu haftayı geçen hafta yapılması gereken yüce divan oylaması yapılmadığı için biz bu haftayı yani yolsuzluk ve hırsızlıkla mücadele haftasını 5 Ocak 2015 tarihine ertelemiştir. O güne kadar yani meclis komisyonu bakanlarla ilgili yapacağı yüce divan oylaması oluncaya kadar biz bu konuyu her platformda gündemde tutmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Özgündüz daha sonra şunları söyledi:

“Mecliste kurulan komisyon dokuz üyesi bulunmakta toplam 15 üyesi bulunmaktadır. Dokuz üyesi iktidar partisi AKP’ye dört üyesi CHP’ye bir üye MHP, bir üyesi ise HDP’ye ait idi. Ancak HDP’li üye komisyondan istifa etmiştir. Şuanda dokuza beş bir sayısal durum söz konusudur. Meclisteki yolsuzluk komisyonunda bakalım bu 5 Ocak’a ertelenen oylama ile birlikte aynı zamanda AKP grubu da bir sınav verecektir. Sadece komisyonda olan üyeler değil AKP’nin meclis grubu da bir sınav verecektir. Yolsuzluk, hırsızlık olayı 17 Aralık ile birlikte milletin gözüyle gördüğü somut delillere dayalı bir olaydır. Para kasaları, ayakkabı kutuları, saatler, piyanolar artık her şey ortadadır. Nitekim İstanbul Savcılığı Rıza Sarraf ve diğer adamları hakkında haksız ve hukuksuz bir karar verdi. Kararla birlikte el konulan paralarda faizleri ile birlikte Sarraf’ın adamlarına valizler içerisinde iade edildi. Dolayısıyla başından itibaren dönemin başbakanı ve Cumhurbaşkanı AKP yöneticisinin ‘efendim bu darbedir” açıklaması hükümete karşı komplodur iddiası bir palavradan ibarettir. Yani polis mi koydu o paraları oraya. İktidar partisi halkı ters düz etme konusunda başarılıdır. O konuda tebrik etmek lazım Cumhuriyet Halk Partisi AKP’nin gerçek yüzünü topluma göstermeğe devam edecektir.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.